Abstrakt tanke

Nyss uppstigen till en vacker morgon. Rantat runt lite och försökt få stelheten utom dörren. Ja, inte Bamse förstås, för han sover fortfarande.

Först måste jag pränta ner en tanke som fladdrade förbi innan den försvinner. Tänker att jag är inte riktigt navlad men det måste finnas fler än jag som har haft den. Grundtanken och hur den kom till, var att jag funderade på hur allt detta bloggande som sker av miljarder människor ligger kvar ute i spacen – till vilken nytta eller glädje.

När vi en gång dör och vi kanske får en sån där sten som förtäljer vad vi heter och födelse och dödsår, så kanske det istället står namnet och en www-adress. Eller i annonsen i tidningen, där det brukligt brukar stå lite mer ingående om vem vederbörande var. Eller i en av samhället upprättad dödbok där adressen antecknas.

Bergalott 
1947 – 2047
http://www.wordpress.com

Håll med om att det är att gå händelserna i förväg, men det är ingen utopi. Vad vet vi om framtiden? Nada!

Nu ska jag klä på mig och gå ut med Bamse och vädra hjärnan med stora djupa andetag.

😀

4 reaktioner på ”Abstrakt tanke

 1. Här vädras hjärnan på ”landet”, till bilverkstaden idag vid 12-tiden. Molly gillar att kunna springa ut och in som hon vill, och det gör jag också. Alla ord – jag vad göra med dem. Det är mest de egna som spökar för mig – när är det dags att döstäda? Och slänga ut alltihop – antagligen nu… Vi hankar oss fram, Jan har sitt första möte med minnesutredarna i nästa vecka. Läser korrektur/redigerar bok om Kina-missionärer. Kram på dig, var rädd om kroppen!

  Skickades från E-post för Windows 10

  Från: bergalott Skickat: den 3 oktober 2018 08:41 Till: margaretaborjesson@telia.com Ämne: [New post] Abstrakt tanke

  bergalott posted: ”Nyss uppstigen till en vacker morgon. Rantat runt lite och försökt få stelheten utom dörren. Ja, inte Bamse förstås, för han sover fortfarande. Först måste jag pränta ner en tanke som fladdrade förbi innan den försvinner. Tänker att jag är inte riktigt n”

  Gillad av 1 person

  1. Du är morgonpigg du och att få ha den bekvämligheten att bara öppna dörren och släppa ut hunden, det upplever jag i husbilen. Jätteskönt.
   Roligt att du har jobb och en bok finns ju kvar liksom. Tvärsan bloggandet som vi envisas med. Tänkte vidare i tanken om det här fenomenet och det kan väl sammanfattas med att alla vill sätta sin prägel. Graffiti, 10 tuentals år gammal, finns ju att beskåda nere i nån grotta i Frankrike (tror jag det var). Men då som nu har det sina begränsningar. Vi kan inte få reda på hur de tänkte eller upplevde sina liv i stunden. Vårt skrivande försvinner väl när teknologin byts ut till nya attiraljer (tänker på de gamla VHS-inspelningarna som fanns i början). Vem katten har en WHs-spelare nu om dan? 😀
   Men… vi knatar på och visst är vi glada åt att den här möjligheten finns – att nå varandra och att försöka leva i nuet.
   Den där boken om Onta du vet, den fortlöper och det är rackarns roligt att skriva i tredje person sing. Det blir lite mer objektivt.
   Kram ❤

   Gillad av 1 person

  1. Näää, det är den förstås inte. Varför finns Nobelpriset? 😀
   Men för mig var den lite ny – en förlängning i ord om vad och hur framtiden kommer att se ut rent tekniskt och fysiskt. Numera har jag tillgång till att fundelera lite mer än vanligt och varvantalet inne i hjärnan har gått lite ”i stå”. Då finns tid/plats för lite nya infallsvinklar på tillvaron. ❤

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s