Tappa namn

Ja, jag vet, det gör vi lite till mans.
Ingenting hjälper när jag står och försöker klämma fram namnet på vederbörande som jag ska ringa till. Kontaktlistan på telefonen är så lång så det är rena rama turen om det klickar till. Igår var en sådan dag. Vid två tillfällen – jag stönar högt.

Nu ska syrran ramla in under morgondagen och hon har ju en diagnos. Det har inte jag men varför inte? Gener av skröpligheter går också i arv, fast vi går omkring under livet och tror oss vara fullkomliga.

Ja, ja, det är som det är och vad som skiljer mig och min syster åt i övrigt, så är hon en ordningsmänniska av stora mått mätt. Har alltid varit. Nu är jag hennes raka motsats. Hennes köksskåp med ettiketterade burkar står i minutiösa rader och storlekar. Linne och handdukar i storleksordning. Prydnadssaker står alltid på samma ställe och trots att hon säljer mycket av sitt eget på loppis så finns alla de saker kvar som hon hade som liten flicka. Jag växte upp bredvid och såg min 7 år äldre syster som ett föredöme. Hon imponerade på mig, men med åldersskillnaden försvann hon alldeles för fort ur mitt liv för att jag skulle ha en chans att efterlikna på något sätt. När jag började första klass så kastades hon ut för att arbeta. Det var så på den tiden, därtill att vi bodde i en avkrok i djupaste Småland, där folkskolan inte hade utökats med vare sig 8 eller 9-årig skolgång.

När jag öppnar mina skåp kommer jag naturligtvis på att jag skulle ha fixat i ordning men tänk… helt borttappade impulser och tankar när jag väl stänger till om kaoset.

Tapp-ann 😀

En reaktion på ”Tappa namn

  1. Ingen ide att be dig om hjälp med stöket i mina skåp och lådor. Din syrra kanske skulle bli lycklig av att ge en hjälpande hand i köksskåpet? Hoppas ni får det trevligt, önskar att min syster fanns i livet. Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s