Rensa jordlott och A-lott

(A-Lott är min signatur om någon undrar.)
Men rubriken stämmer, för hjärnan ska tvättas och manglas och jordlotten ska tömmas och grävas. Det sista faktiskt gjort i går eftermiddag under mycket stånk och stön (inte grävd för det har jag överlåtit till en annan). Det blev många vändor till skuffen i bilen med redskap och annan bråte som ska till återbruket. Hälften ligger fortfarande kvar men jag tar lite med mig varje gång Bamse ska ut. Hälften ska upp till lilla 81-åriga kamraten en trappa upp. Hon orkar inte med eller rättare sagt, har ingen större lust att engagera sig. Men ok, jag tar det för vad det är och jag känner att det ska bli skönt att avsluta hela den agrala biten ur mitt liv.
Åkte förbi dottern och lämpade över de stora redskapen och fick samtidigt med mig de ljuvligaste äpplen hem. De står på balkongen och ska bli mos, men det vet de ju inte om. Vore jag äpple skulle jag dra.

Så blev jag bjuden på middag hos en annan vän som håller på att rensa sina skåp. Tror ni inte att jag fick med mig två kassar hem med tyger plus en låda med köttfärssås. Nu måste jag tvinga fram den där entusiasmen som faktiskt finns inom mig, att sy ett överdrag till en NIKKEN-madrass som jag släpat ut på balkongen i brist på utrymme. Kom på att; ta och lägg den på golvet och använd den som gymnastikmatta! Har ju utrymme i skräp-rummet, som förut så gentilt kallades ateljén. Omdöpt till skräp så kan väl även jag ligga där och skräpa – sprattla – kvida och inbilla mig att det är bra för kropp-uslingen. Har helt avfärdat tanken på att ta mig till en s.k. gym-center med hundratals maskiner för jag vet så väl att när vintern kommer så åker jag inte dit. Då har jag lagt pengar i sjön, som vanligt.

Apropå pengar talade jag om för dottern att jag vunnit på postkodlotteriet men hon blev faktiskt riktigt arg när jag sa att nu kan jag sanera Bamses tänder. ”Vaddååå…. du har ju en stor glipa mellan dina framtänder mamma, och hur länge kommer det att hålla? Nääää du, du ska ta de pengarna till dina egna!!!”

Så sa hon, dottern, och vederkvickt av samvaron med ätteläggen åkte jag hem stärkt av att det finns de som jag tillåter höja fingret åt mig och som faktiskt vill mitt bästa.

Nä, nu tillbaka till det väsentliga, att sopa ihop lite positiva vibbar och placera dem på det första uppdraget av det jag försöker företa mig idag. Men först ska jag väl ta och bädda sängen – eller ta en kopp kaffe till – duscha och tvätta håret måhända?

🙂

 

4 reaktioner på ”Rensa jordlott och A-lott

 1. god morgon – det låter som om du hittat energi någonstans! Heja – önskar att det håller i sig, sy det där överdraget du som både kan och just nu vill. Själv vill jag bara att fd maken ska fungera någotsånär idag – i går kväll var det klent… Han orkade ingenting. Och visste inte vilket år det är just nu, men kom ihåg sitt födelsedatum. Det glappar. Kram på dig

  Gillad av 1 person

 2. Du kommer få ont i kröppen av grävandet, hoppas du fick upp något ur jorden, något ätbart för sista gången. Sprattla på madrass låter som en bra idé, själv undrar jag om jag kommer röra mig något mer överhuvudtaget. Varje morgon har jag tankar om sånt jag borde, men det ebbar oftast ut under dagen. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Själva grävandet klarar jag inte av längre så det har jag blivit tvungen att leja bort mot betalning. En ringa slant visserligen men en ”svart” sådan. Försökte tidigare men blev invalid i drygt en vecka.
   Mina föresatser har ännu inte rullat igång men är iaf nyduschad och….. hungrig. Begriper inte hur kvickt förmiddagarna försvinner.
   Låter inte alls bra med din status på rörelse. Sååå tråkigt att höra men det är bra med våra bloggar – vi kan ta ut svängarna och verkligen säga som det är. Alltid är det någon som hör, läser och fattar.
   Kram ❤

   Gillad av 1 person

   1. Jag fattar inte att dagen går så snabbt, kom precis själv ur duschen, nu ska dagen börja på något vis och jag har ännu inte ätit lunch kl 13.45. Tack o lov för våra bloggar så vi kan pysa ut både det ena och andra, min ventil sedan många år. Kram ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s