Fingergympa

Vad/var fick jag rubriken ifrån? Möjligt att det är en ursäkt till att skriva något helt utan betydelse. Som sagt, tidigare konstaterat som en gymnastisk åtgärd för att få igång hjärnan.

Ljuset är snabbare än ljudet använde Galenskaparna en gång i en sketch. Varvid efterföljande kommentar blev: jaha… det är därför folk är så trevliga tills de öppnar munnen.
Om vi översätter det till det skrivna ordet så är det absolut tyst. Ändå påverkar det mottagarens innersta. Häftigt! Så vem det än är som läser så översätts det till ljud inne i hjärnan och därmed avslöjas om orden är skrivna av en klant eller en trevlig människa.

Ja, ja. Inget att göra åt och helt oförbehållsamt noterar jag att jag är både ock. Men idag känner jag mig trevlig för igår var dottern inom dörren. En låååååång stund, och det hänger med in i den här dagen. Utöver det har det kommit till min kännedom att min hemstad är klassad som näst sist från botten, med att vara Sveriges fulaste stad. Håller med när jag aldrig kan fördra hur citykärnan är helt förödd med betongklumpar i alla varianter. Borta är den gamla charmen och modernismen styr över huvudet på invånarna. Tur att jag bor högt och har säkert hundratals bilder på hur vackert jag bor. Högt över staden och med Mälaren i bakgrunden. Ser inte ner i betonggettot för det ligger i en dalgång som utformats av tidernas gång av vatten som en gång rann ut i Mälaren och vidare ut i Österhavet. På den tiden när ännu ingen fot trampat upp genom landet.

Allt är föränderligt – ingenting består. Nu om dan meddelas att delar av den Afrikanske kontinenten håller på att avskiljas och kommer att ta sin egen väg och bli en helt ny kontinent. Tänk… det vet vi alltså i förväg numera. Det har jag läst och omvandlat till ljud inne i huvudet. Som en sanning och inte skrivet av någon otrevlig människa. Får naturligtvis aldrig vara med om detta otroliga fenomen men fantasin triggar om hur föränderligt allt omkring oss är.  Vi lever i det lilla och glömmer bort tider som varit och de tider som kommer. Arma nästa och nästa generationer som ska ta över. Nä, det går inte att ta in. Det är för hemskt.

Det började ju så bra det här. Nu blev jag dysterkvist bara för jag tänker på maginnehållet hos valar som sprättas upp och innanmätet är fyllt av plast. Hafsigt nergrävt atomavfall – skövling av jordens lungor – en planet som håller på att förverkliga sin egen undergång.

Sablar… hur ska jag komma på rätt köl och bli en lycklig och harmonisk människa. Tja, jag kan ju tänka på den regeringskris vi sitter i. Hahahahaaa… 😀

3 reaktioner på ”Fingergympa

  1. Jodå, jag fortsätter väl med jympan för det är den enda kanal som är tillgänglig.
   Har iaf sytt överdraget till madrassen och intagit horisontellt läge ett par gånger. De duuuu…. 😉
   Kraaam ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s