Flyttfåglar gör sig bäst på himlen

 

Titta på lägenhet på annan ort blev väldigt intressant ur fler vinklar än bara flytta, i sig. Tanken kom idag när jag stiger ut från sängkammaren och solen flödar över hela stora rummet. Vyn över stan i ännu behållna höstfärger och sjön som ligger där borta är bedövande vackert. Visst, jag är estet och borde vara helnöjd. Varifrån denna otacksamhet som jag känt och som finns inom mig beror säkerligen på annat.
Hur som haver så var den lägenheten jag tittade på ute i periferin i Sörmland inget för mig och förmodligen inte för någon annan heller. Två normala fönster åt sydväst och i de övriga rummen små gluttar upptagna genom taket. I själva sovrummet satt ett långt fönster så högt upp att det inte gick att se ut. Käre värld. Tvättstuga fanns 70 meter längre bort i ett gammalt mejeri. Visserligen under nyrustning, men jag tänker mest på halkig passage för gamla tanter som måste ta sig fram och tillbaka när snön kanske vräker ner.  Jag har meddelat att jag inte är intresserad.

Så var det med det och nu när jag väntar på den här tvättstugan tog jag mig före att försöka lägga in en dikt under dikter. Tror att den hamnade där och ska kanske när jag sitter här och klurar igen, försöka få bukt med de olika alternativen/kategorierna så det inte bara blir under okategoriserade, eller vad det nu heter. Bilder är inte att tänka på för jag kan inte ens få bort den rosa hinnan som ligger överst.

Men… en rolig och energigivande kick fick jag igår när vi på färden tittade in till goda vänner. Herrn i huset hade läst min bok från yngre järnåldern och ville absolut läsa en fortsättning för att följa personerna i storyn. Har gått i de tankarna men då i syfte att få till en teater för scenframställning, och då om just völvornas betydelse. Tunaguldet lockar och det finns otaliga trådar/öden att fånga upp och berätta vidare om. Måhända vintern danar en fortsättning, för vad i sjuttsingen ska jag annars göra? Skriva förstås – nästan det bästa jag vet.

😀

3 reaktioner på ”Flyttfåglar gör sig bäst på himlen

 1. Bra att du kollade, fortsätt! Rätt som det är kanske du hittar rätt – flyttfunderingar har en tendens att sätta fart på saker och ting, åt ena eller andra hållet. Kul med bokläsningen, är det den fortsättningen jag har här på min dator? Kram och skön helg

  Gillad av 1 person

 2. Sant att det sätter lite fart. Just nu hemkommen och står och glor hur jag vill möblera om hehehehe…. 😀
  Någon fortsättning är inte gjord ännu och hur är det egentligen? Har du över huvud taget något i din dator för jag vet ta mig sjuttsingen inte vem var när hur jag gick till väga i den något traumatiska tiden då jag behövde tänka på annat.
  Jag kommer bara ihåg att jag inte begrep mig på det där programmet där du så gentilt korrade och som gjorde mig alldeles vilsen – helt kaputt i hjärnan.
  Borde inte skriva det här offentligt men vaddååå… om jag har hjärnsläpp till och från har jag ju faktiskt börja varna för… 😉
  De 25 böckerna som jag tog hem är slut – skingrade för vinden och jag behöver ta kontakt med Louise för det är hon som är behjälplig med att göra bok av materialet.
  Jag har fastnat mellan skrivarlusten och den tekniska världen. Kan ju för fasiken inte ens …. nääää… nu blir jag tradig 😦
  Kram och ha en skön lördagskväll ❤ 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s