Flow eller flyt

För att vara lite modern så ska jag väl skriva flow när det gäller ”flyt”. Livets flyt.. ops.. flow var det.
Har länge gått och funderat på om det inte är dags att ta tag i ”de vita” för att få en ny diagnos på höften. Dagarna går och det blir inte av. Men så ramlade tidningen in, den där gratisupplagan som kommer varje torsdag till länets invånare. Där står det i stora rubriker om hur många misslyckade och experimentella höftoperationer som utförts under en längre tid här på ”mitt” lasarett.
Tänk att alla tankar ramlade ur hjärnan om att ta kontakt för att följa upp. Något bara föll av mig och jag blev alldeles lugn. Ja, t.o.m. att värken försvann. Nä, så enkelt var det inte men lite ditåt.
Därtill hade jag under gårdagen ett möte med en människa som hade hållit på att stryka med i en hjärtinfarkt och klarade sig med ett hårsmån. Beskedet och rekommendationen från ansvarig läkare vid operationen på akademiska meddelade att det ser riktigt, riktigt illa ut där inne i motorn, men att om hon kunde bibehålla sin positiva och lugna anda resten av livet så skulle hon klara sig länge på det.
Tänk va? Så nu anammar jag livets flyt och tror att tidningen ramlade in av någon anledning och att det var meningen att jag för en gång skull läste igenom den. Annars brukar den gå ganska raskt ner i tidningskassen med adress pappersinsamling. Den där tvångsmässiga och stressiga känslan över själva värken försvann i flytet. Det satt förmodligen mest i hjärnan. I morgon bitti när det är som värst så ska jag bestämt säga till mig själv: Upp och hoppa lilla gumman och bädda in hjärnan i bomull innan du sätter på kaffepannan. Var positiv och lugn så lever du längre.

🙂

 

 

3 reaktioner på ”Flow eller flyt

 1. Vet inte riktigt om jag ska gilla att du bestämmer dig för att inte göra något åt din onda höft… Jag har ju opererat min och har inga som helst bekymmer numera, hade dessutom turen att få en sjungande kirurg på Norrtälje sjukhus! Om nu ”ditt” sjukhus inte är duktiga på höfter, kan du inte välja ett annat? Hoppas smärtan håller sig borta – och kram på dig!

  Gillad av 1 person

  1. Får väl se hur det går med endorfinerna instoppade i bomullen runt hjärnan. Det faktiska får väl så småningom ta över kommandot en dag. Då ska jag beställa en sjungande kirurg för det skulle passa mig 😀
   Puss och kram

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s