Rastlöshet

Varför det då? Varför inte sitta still? Ta till vara dagen och stunden. Nänä.. det går inte för det är för få dagar kvar. Fatta det! Livspilen förskjuts ideligen åt ett bestämt mål, och om det tänker ingen på som är mitt i livet. Inte 17 gjorde jag det – heller.

Men som den icke-planerande människa jag är så famlar jag runt i ett ingenmansland på nå vis. Mina planer har och hade en benägenhet att spricka. Förstår inte. Men… de hade förmodligen ingen riktigt lönande strategi. Visst, jag lade ut mina krokar om vad som skulle vara bäst för mig själv, min familj, min ålderdom, stunden som är och kan bara konstatera att det är rätt tröstlöst.

Men nu jädraranåda har jag fått en kontakt med en finsk massör pr rekommendation. Skickat en sms om förfrågan om han kan göra något åt en skraltig gammal tant som har en kropp som inte hänger med som den ska.
Mina ”andningshålsgäster” som övernattade här gav mig tipset.

Nu fick jag svar under tiden jag sitter här och han har en tid 9.30, varpå jag nu svarat att det är i tok för tidigt och nu med snabbt  svar tillbaka blir det på torsdag på eftermiddagen. HUrraaaA.

En gång i tiden hade jag kontinuerlig tid hos en finne som höll mig i ordning. Han var min räddare under många år. Hård i nyporna som attan och första tiden var jag blå. Men det innebar att han gick på djupet och var ingen hudstrykare som de flesta massörer är. Det är ju aldrig på ytan som smärtor infinner sig. Nä, de går vanligtvis någonstans långt där inom och har höghastighetsbana direkt till hjärnan. Ok ok ok huden är vårt största organ och jag menar inte att förminska vad som kan hända med den.

Nu mår jag kalas och till Bamses glädje traska ut med honom. Sen är det konsert på eftermiddagen och och och…. 😀

 

12 reaktioner på ”Rastlöshet

 1. Ska bli spännande att höra om fortsättningen på masserandet, hoppas du hittat en med hårda nypor. Själv tillhör jag de som mest vill ha mjuk, mycket snäll massage, skyller på fibromyalgin. Ibland ylar jag högt när maken bara tar i mig det minsta. Japp sån är min kropp, så någon djupgående massage skulle nog ta livet av mig. Dessutom får jag blåmmärken väldigt lätt, ibland bara av blodtrycksmanschetten på sjukhuset. Minns en gång när jag hade så in i hel … ont i ena skinkan. En manlig kompis som jag då umgicks med var massör. Upp med mig på massagebänken (jag har en egen) och jäklar så ont det gjorde och inte minns jag vad han kallade det, men aldrig har det kommit tillbaka. Men jag var så blå på skinkan att jag inte trodde det var sant dagen efter. 🙂
  Men du, har ni ingen trevlig mötesplats via PRO där det finns aktiviteter, sy/sticka, föreläsningar/gympa eller vad sjutton som helst som är trevligt? Vi har en som jag funderar på att hälsa på, lite fika, prat och sticka passar mig, sen finns det så klart en bokklubb där de läser samma bok och pratar om tankar, intryck av texten.
  Nej, nu hoppar jag i bingen, vill läsa vidare i min bok, en deckare denna gång.
  Kramsingen

  Gillad av 1 person

  1. Jo, jag vet att det inte är alla som tål djupgående massage. Har just varit och hälsat på min goaste vän och hon tål inte det minsta lilla. Hon skriker i högan sky bara någon försöker ens. Min devis är att ont ska med ont fördrivas och det hade ju du fått erfara en gång med gott resultat iaf. 😀
   Nu är det så att magen håller på att ta stryk av smärtstillande och annat tillgängligt som måste ur huset så det är bara att ”ta” det. Nyporna menar jag.

   Något PRO el SPF är inte att tänka på ännu. Jag klarar det inte. DÅ blir jag gammal som gatan och kommer att känna mig som de åldringar jag under så många år servade inom hemtjänsten. I tanken är jag ung och kan ännu inte förlika mig med att jag, just jag skulle vara såååå gammal .. hahahahaa.. nää… (snart – jo 😦 )

   Kramiz

   Gillad av 1 person

   1. Tänk att jag redan förstod det när jag skrev, fniss. Men kände att jag ville, bara ville peta lite påre. Själv ska jag i sinom tid sitta där och sticka med tanterna och njuta av att prata om oväntade saker hahaha!

    Gillad av 1 person

 2. Oj, vad det låter avundsvärt med en hårdhänt finne som masserar – när jag hade råd (för länge sedan) gick jag regelbundet och fick massage, och vill ha den tämligen på djupet gående. Numera blir det alltför sällan – hoppas det blir fint för dig, på torsdag eftermiddag! Kramar dig under tiden, i tankarna…

  Gillad av 1 person

  1. Ska berätta om torsdagens besök men det blir kanske inte aktuellt förrns jag hämtat mig. Han var inte så dyr så det passar plånboken.

   Nu är jag hemkommen från Vännerna i Sörmland och vi var på konsert och lyssnade på svärsonens dånande stämma när han med en pianist vid flygeln tolkade Stenhammar, Fröding, Bo Bergman, W Peterson-Berger och några fler.
   Herre du min skapare. Jag satt på första bänken och sög i mig som en uttorkad kaktus – av toner och sång med intensitet och kraft. oooooooooooj… ! Lycka!
   Kraaaaaam

   Gilla

   1. Så superhärligt W Petterson-Berger o andra stoora, har en bekant som var släkt med W Peterson-Berger om jag inte minns fel. Jag är lite skraj för att söka upp musik så där på en konsert, tror jag börjar storböla av allt det ljuva väcker, jag är så himla överkänslig för musik.

    Gillad av 1 person

 3. Gillar man musik över huvud taget så ingår man i den gruppen som bölar och låter musiken genomströmma hela ens varelse.
  Jag gråter och det är därför jag alltid sätter mig på första bänken 😉 Men det är alltid i den första stunden det händer och sedan går det att slappna av och bara njuta. Den här gången blev jag tagen med överraskning för det var som introt slog mig med en stor slägga i skallen. BRAK sa det och tårarna bara rann. Helt knäppt naturligtvis men det bevisade bara hur jag länge hade törstat efter något som kunde låsa upp knutarna.
  🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s