Vådan av att flytta på grejerna

Onsdag morgon. Promenad med Bamse slutförd. Han mår bra och det gör väl jag också.

Väl? Den där ängeln som var här på besök har tagit ledigt, för natten blev en plågsam hint om att det är dags att ta kontakt med de ”vitklädda”. Inte änglar utan vitklädda med bomullsrock och som påstås veta lite mer än andra vad gäller taskiga leder och sådant. Läste en rapport för någon vecka sedan, och som hittills har lyft mig något och det är att artros i sig inte ger smärta, för ben mot ben kan inte kännas, utan det är det omkringliggande som åtar sig att signalera. Vad det är som gör ont har ännu ingen kunnat bevisa. Visst är det underligt? Men nog om det tänker jag, för jag kan ju inte befinna mig på första bänk och lyssna på opera titt som tätt.

Vad som nu är på gång och som ommöbleringen stod för, var att målargrejerna nu står uppradade utefter en vägg. När jag sitter i soffan framför tv.n ser jag rakt in på staffliet. En ommöblering behövdes för att få fjutt på den givande sysselsättning som kan generera lite pengar. För om jag räknar efter vad jag har sålt för under åren så står det säkert för ett par årslöner. Om detta är det ingen som vet, allra minst skattemyndigheten, men däremot jag själv – bara jag tänker efter.
Men… som i allt annat som läggs på hyllan och inte används, så behövs träning. Lika med precis allt skapande som faller i glömska. Det, om inga andra, så är det nästan som ett mantra bland de som skriver. Skriv, skriv, skriv och läs, läs, läs… Om någon inte sytt på väldigt länge så ”går det inte ur händerna” – keramikern svär troligtvis vid sin drejskiva när hen har tagit för lång semester… osv.

Skriver gör jag. Mest strunt som vanligt men som sagt… övning ger färdighet och om nu inte hjärnan får tillräcklig gymnastik så får fingrarna det. För att inte tala om locket som i-n-t-e ska få ramla ner på den kokande grytan igen. Kör så det ryker… 😀

2 reaktioner på ”Vådan av att flytta på grejerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s