Den här dagen…

… känns som framsidan på månen. Det är ljust och kroppen hänger med och huvudet har hamnat där det ska. Tvärs igår och jag begriper inte vad jag ska på baksidan att göra. Där famlar jag omkring och känner mig urusel alltigenom. Nåja, detta rantande fram och tillbaka tycks vara min vardag numera. Jag vänjer mig och har ju obegränsat med tid eftersom jag inte har en aning om när det blir månförmörkelse. För bövelen – idag är jag bara 45.

Kanske det beror på att jag äntligen fått slut på en s.k. väns ringande. Under november kom det in 30 ingående samtal och av dessa , på slutet, hade min hjärna fått nog. Nu ligger bollen hos mig – äntligen, att höra av mig. Jösses, jag som aldrig varit en telefonmänniska. Men skit samma. Känslan styr och avsked i största allmänhet är jag tämligen van vid så inte 17 blir det att jag ringer upp. Ett litet sms med julhälsning kanske. Jag får se. Hade det varit ett förhållande mellan ett par så hade jag gjort slut för länge sedan. Men säkert är det många som går på det här med ”vänskap”, att den är så himla viktig. Men när den ena styr och kontrollerar är det dödsdömt. Till slut har jag känt mig som instängd i ett hörn och då kommer naturligtvis klorna ”äntligen” fram.

Jag firar inte jul – nämnvärt. Har fortfarande inte letat fram ljusstakarna och tänk, jag tror jag struntar i det med, för då uppstår fenomenet att det alltid är några rackarns lampor som inte funkar. Jag ids inte. I våningen över mig bor en som pyntat tillräckligt och vi gör väl som förra julen. Samman med våra respektive familjer en stund på eftermiddagen och på kvällen avrundar vi med lite skinkmacka i tv-soffan. Längesedan jag tog en whisky så det ska jag nog införskaffa – kanske. 😀

Tänk, nu har jag sovit middag en stund. Det var skönt. Och datorn har inte slagit av så jag behöver inte knacka om vad jag skrivit. Skönt att vara friherrinna faktiskt. Inget speciellt på agendan som stressar så jag tror jag ska ägna mig åt lilla Bamse en stund. Han ser lite under lugg på mig så jag tror att han behöver ut en sväng. Två promenader redan avklarade så det är dags för den tredje och lilla kvällskissen blir framåt nattkröken.

🙂

 

2 reaktioner på ”Den här dagen…

  1. Jag har bläddrat lite i dina senaste inlägg, och skulle gärna vilja göra kommentarer både här och där. Men jag är som vanligt för trött för att göra dig den rättvisa du förtjänar. Hamrar ner några raska rader så att du åtminstone får höra från mig här på bloggen. Tänker på dig, ska du veta ❤
    Natti natti och kraaaaaaam ❤

    Gillad av 1 person

    1. Jo, vi vet att vi har varandra i tankarna och därför har jag inte hört av mig över telefonen för jag förstår att du har jämt göra. Det är en stressig tid och du är mitt uppe i det. Vänta du … 😉 Det blir lugnare sen… 😀 Puss och kram!!!

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s