En orolig natt

Det har hänt förr, det här att jag vaknar vid tre-tiden och är hungrig och att det inte känns bra att ligga kvar. Så upp och på med kaffet med vidhängande macka. Igår var jag och handlade hem lite så det blev extra stark mjukost med tomat och lite krydda på. Mums förstås och en värktablett naturligtvis i förhoppning om att jag skulle få lite nattaro. Det blev visst för mycket för efter att ha läst en stund och en stund till och en stund till så gav jag upp klockan åtta och gick ut med Bamse.

Nu har jag sovit för lite i natt och därför vet jag att jag inte fixar att vara med på Julkonserten ikväll, den som jag sett fram emot. Det är för långt träningspass, börjar redan kl ett och ska även ranta hem i en paus på 45 minuter och gå ut med Bamse – ja då kommer jag att knäcka mig själv. MEN det går alldeles utmärkt fast lite synd iofs, för sången stärker både själ och muskler. Så nu kan jag istället ta tag i det jag låg och funderade om mellan bokläsning och knörvlande med kudden.

Är det någon som tror att jag gör det? Inte jag. Tar dagen som den kommer. Det småduggar lite dessutom och kommer att läsa vidare i boken ”Svartvinter” av Marianne Cedervall. En Västeråsare som jag bara mååååste höra på när hon någon gång återkommer med sin person till vårt kulturcenter. Hon skriver kriminellt kul. Lite som jag är att kunna skratta när det är som värst – en härlig måbra-bok som någon annan skriver på baksidan. Inget djuplodande och översig kulturellt förstås, men för ”vanligt” folk är det läsvärt.

I övrigt en väldigt tyst vecka sedan i måndags. Den här ångesten över ideliga påringningar är över. Känner mig lika lugn som dimman som döljer hela stan.

Det var något mer, men det har jag glömt iom att jag satte mig ner. The big killer, säger de i amerikat att det är. Att sitta menas med det. Vi rör oss för lite och det har även uppmärksammats här hos oss, såg jag nyligen någonstans. Sådant som blir bekräftat av experter i media och som vanligt folk har insett sen urminnes tider. Men påminnelser är ju bra förstås. Även jag ingår i slapphetsvälfärden och behöver ruskas om lite då och då.  För mycket och för lite skämmer allt. Allt!

Klockan är nu 09.15 och jag säger god morgon och önskar oss alla en bra dag! 🙂

 

 

2 reaktioner på ”En orolig natt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s