En underlig men fullt förståelig dröm

Detta hände här om natten:

Efter nattmålet vid tresnåret så lägger jag mig naturligtvis igen eftersom inte ens gryningen har kvicknat till. Knölar med kudden en stund innan drömmarna kommer.

Sedan snart två år så står dödsboet fortfarande oskiftat. Ja, det där som jag i huvudsak har ansvar för men som behöver undertecknas av särkullebarnen. Enligt statistik så är det lite kluriga grejer och sannerligen har det varit det. Nåväl, jag trodde att det var klart men tji då. Det här tillsammans med nyanpassning och förståelse, förlåtelse och med försumligheten så har det under den här tiden byggts upp något inom mig. Ofta har jag ju kverulerat om att jag inte mår så där toppen precis. Vanligt förekommande enligt de som varit med om det.

Drömmen va de ja:

Jag befinner mig i en bil där min passagerare är upprörd och ber om snabbare fart för att vi ska hinna fram till en föreställning där jag tydligen ska framföra mina repliker i något sammanhang som jag inte har en susning om. Hon bredvid mig är superstressad och jag blir det också förstås för jag har inte en aning om vad jag ska säga. Tydligen nåt teaterspektakel.
Jag stannar bilen ute i naturen någonstans för att slippa ifrån en stund och kliver ut i en stor vattenpöl och lämnar kvar henne där i bilen. Jag befinner mig då plötsligt på en annan plats och ser människor, både kända och okända som kliver ur sina bilar. Ger mig inte tillkänna för de ser mig inte.
Här har jag glömt vad som fortsatt händer men jag kommer helt plötsligt på att jag ska gå tillbaka till bilen där jag upptäcker att den stressade människan sitter inlåst. Käre värld – hon sitter kvar och är tok-urförbannad. Så arg så hon väser bredvid mig att hon ska ha döda mig. Låsa in henne på det här viset. Svavlet liksom flyger ur henne och jag svarar med en känsla av frid: Ha ihjäl mig då!

Här tog det slut med drömmen eftersom jag vaknade, och med detsamma visste jag att det var min egen ilska, så uppdämd och förgörande som suttit bredvid mig och som varit inlåst så länge. Nu var hon fri att gå och jag kunde konstatera att klockan blivit 09.00 och dags för andra frukost.

Det var härom natten. Något välgörande hände iom denna dröm, för igår kom det besked från särkullebarnen att de inte var nöjda med skifteshandlingarna som de skulle skriva under och jösses vad skönt att jag släppte ut ilskan på fri fot härom natten. Nu kom hon farande och tog hon ut svängarna med det som kallas utåtagerande ilska. Såååå skönt att svära bort ilskan, så där i det ögonblick det händer något som krånglar till livet.
Nåväl, ingen skada skedd för det finns inga pengar att tala om utan det handlar om petitesser. Så i slutändan kommer de nitiska barnen förmodligen till samma slutresultat som jag gjort tillsammans med en jurist.

En dröm behöver alltså inte vara så svårtydd, och den här var så uppenbar och enkel på nå vis.
Kaffe va de ja 😀

 

2 reaktioner på ”En underlig men fullt förståelig dröm

 1. Gott att du kunde befria din återhållna ilska! Skit i de där petitessiga ”barnen” – de verkar bara stöka runt och krångla till både ditt och antagligen också sina liv – stor kram till dig, sov och dröm goda drömmar om nätterna nu!!

  Gillad av 1 person

  1. Tack, det ska jag och redan konstaterat att det varit lugnt i de två nätter som passerat. Tror också att det eviga kontrollringandet som jag tidigare vidrört här, har ju upphört och jag njuter i fulla drag.
   Kram på dig! ❤

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s