En sådan helg som Jul…

… är det ypperligt med robotutskick på facebook. Jag skriver aldrig några julkort – har aldrig gjort. Ändå har det ramlat in ett par stycken. Faktiskt från sådana som skriver på ren rutin eller något slags självbevarelsedrift att ha gjort vad som ska göras, liksom. Jag vet inte. Hur som helst står de på hallbyrån.

Har just avslutat lyssnandet från Wien där Anne Sofie von Ottar sjöng Koppången på svenska. Det blev en höjdare faktiskt.

Nu är det en dag kvar till aftonen som är klimax på den förväntade juleglädje och frid som s-k-a råda. Tillfredställelsen av att ha utfört vad som utföras skall. Ok, det gick bra ”förr om dan”, då kraften och viljan fanns. Nu tar jag bara emot OM det skulle falla sig på. Min vän och granne en trappa upp kom ner med en del av vad hon knåpat ihop av bak. Hårt bröd, julelimpa, lussebullar, nötkakor. Ren omtanke för hon vet att jag är en russsskigt dålig köksa. Är ändå tvungen att idag göra en Jansson till i morgon kväll då vi ska titta på tv tillsammans. Kvällen tar vi ihop, hon och jag, efter att vi besökt våra respektive familjer under dagen. Så gjorde vi förra året och vi gör det igen. Vi har varandra.

Nedan skrivna rim skrev jag på facebook och hoppas att det når de som jag inte bemödar mig om att vårda med julkort eller telefonsamtal. Kan vara lite krasst och enkelt för det är baaaara ord. Inga krussiduller som glimrar och inga snöflingor eller tomtar som … nääää sluta nu Bergalott för nu ska du ut i köket och vara huslig! Ööööööööööö……

Javisst ja.. GOD JUL till er fina vänner här inne. Kram och tack för ett fint år – att ni står ut och läser och att jag varit en hövlig en som svarat något så när vettigt i kommentarer. 

 

 

God Jul till alla jag känner till
Du får vara vem du vill

Glöm inte att dansa runt granen
för det gillar de små barnen
Kalle med näbben klockan tre
han Ernst i kanalen bre´ve

Finn nöje och glam
vid Jesse rot och stam
Passa på och njut
för snabbt är julen slut

😀

 

2 reaktioner på ”En sådan helg som Jul…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s