Goda föresatser

Dessa morgnar som hitintills passerat är det en salig blandning i dur och moll. Men just idag går det i dur. Klar morgon och skallen likadan, faktiskt. Idag ska jag måla om den där gamla bänken, tänkte jag och det är gjort. Tänka sig.
Bamse som inte tänker längre än nosen räcker har nu i stunden gett upp. Han var fram hit alldeles nyss och ville upp i knäet. Ok, några minuter fick han men inte mer. Återgått till soffan och härifrån min plats vid skrivbordet ser han ut som en kanelbulle. En sådan där vriden i krusidull.

Den där nya medicinen jag fick av doktorn (Etoricoxib), har gjort att spettet upp i rumpan har gjort mig mer rörlig. Kan nästan gå som folk och bänken jag nämnde om släpade jag in från balkongen i går kväll. Bara det är helt fantastiskt. Det ligger t.o.m en manglad duk på köksbordet. Den var ganska förvånad att få veckla ut sig i hela sin ståt och mumlade förnöjsamt att det var då äntligen på tiden efter två år i linneskåpet. Att det sen ligger en massa döda blomrester under bordet från kaktusarna bryr den sig inte om. Inte jag heller. Snabeljohan suckar i sitt hörn och anser fortfarande att han är bortglömd, ja han tror kanske att han har blivit osynlig eller kanske rent av död. Jag ska undersöka honom vid lämpligt tillfälle nu när de goda föresatserna ramlar in.

De goda föresatserna finns alltid under ytan. Men ovanpå dessa har lagt sig en väv av lathet och den tynger. Var den har kommit ifrån har jag ingen aning om, men efter en meditativ övning som utfördes i går kväll så kom jag återigen fram till att den alltid funnits. Av naturen är vi skapta så. Allt annat är bara ett måste för att överleva som art. Tro det? Eller är det en självuppfyllande profetia?

Nåväl, innan latheten tar överhand igen så ska/bör jag gå in i duschen och snygga till mig lite. Klockan är nu mitt på dagen och javisst ja…. ska väl ha något i magen också. Sedan en lite sväng med Bamse och sedan är det mörkt. Trettondagsafton 2019.

Allt väl till den som tittar in och läser 😀 ❤

 

 

 

En reaktion på ”Goda föresatser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s