Medans morötterna kokar…

… så tar jag och skriver lite. Morötter är gott. Har säkert inte gjort stuvade morötter på flera år. Helt plötsligt så slog smaklökarna till. Har en bit falukorv i frysen som passar till. I vanliga fall äts morötterna som de är, rivna eller som jos (skriver som det låter), men nu ska de bli förstörda av kokpunkten och inmundigas med största förtjusning. Det går inte att varendaste gång tänka på vad som är bra eller dåligt när det gäller mat. Jag använder mig av vad magen signalerar om.
Men den där beredaren jag inhandlade för ett bra tag sedan har verkligen satt sprätt på både mig och matlust. Smoothie eller vad sjutton det heter. Jag lägger en botten med solrosfrön och sen tar jag vad jag haver. Infryst grön och svartkål, selleri, palsternacka, eller nåt annat som finns hemma. Sist ett rått ägg och så i med lite filmjölk. Smakar det för illa så toppar jag med lite äppelmos eller honung. Hur man checkar om det är riktig honung kommer som följer:

 1. Ta en matsked honung och lägg den i ett glas vatten. Om honungen löses upp är den inte äkta. Ren honung ska hålla ihop som en massa när du lägger det i vatten.
 2. Om du har jod hemma, blanda det med honung i ett glas vatten. Om honungen blir blå är det majsstärkelse i den.
 3. Tillsätt några droppar vinäger i ett glas vatten, tillsätt lite honung. Om den skummar/bubblar kan det ha blandats upp med gips.
 4. Ta en tändsticka och elda lite på honungen. Om den tänds och brinner är honung ren.
 5. Lägg lite honung på en sked eller en tops och låt den sedan falla. Honung med mycket vatten faller snabbt. Honung av hög kvalitet stannar kvar.

Bonustips:

Titta gärna på etiketten och kolla om ingredienserna inkluderar ”högfruktosmajssirap” (HFC) eller kommersiell glukos, det är två tillsatser som ofta används för att späda ut honung

Mitt blodtryck ligger som på en ung flicka fick jag bekräftat idag på förmiddagen och mitt BMI på 23 så nu ligger min status hos doktorn, och vad som kommer ut av det har jag ingen aning om. Jag vill ju inte bli opererad egentligen så jag slår till alla klutar jag har. Nästan ialf.

Mitt försvunna S har kommit tillbaka så det här ska väl kunna läsas utan allt för stora ansträngningar 😉

5 reaktioner på ”Medans morötterna kokar…

 1. Ja, vi ska ses lite längre fram! Igår var vi på Minnesmottagningen och fick bekräftat ”vaskulär (blodkärls-) demens” – bara att hänga med; jag fick också en utskrift av remissen till VC i Sumpan, som ännu inte kallat Jan… Den får jag ta i nypan och vifta med nästa vecka. Tre månader sedan de fick den. Vårdgaranti blä. Just nu är vi på Addarsnäs ett par dagar. Kram du med otroliga honungskunskaper!

  Gilla

 2. Hahaha hade du slarvat bort S, jag för min del har ny padda med nytt fodral som ska höra till, men paddan åker lite för långt ner så jag lyckas inte trycka så jag får mellanrum mellan orden och blir så förbenad och muttrar en massa.
  Men du milde så gott med stuvade morötter, det var länge sedan, blir nog en omgång nästa vecka. Nu är vi på landet, köpte en halv laxsida med oss, ska grilla imorgon och göra en härlig sallad med kikärtor, kokt rödbeta, spenatblad, fetaost och så mer jag inte minns, har receptet sparat i Pinterest. Har du varit där inne och tittat? Jag älskar det ställer!
  Kram och trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Vill du ha lite hjärngympa så läs mitt föregående inlägg om du har lust. Lust till stuvade morötter däremot gick hem, tror jag bestämt 😀
   Pinterest använder jag mig av och samlar konst, vikingatrender och vackra klänningar. Den är en bra inkörsport till inspiration och nya upptäckter.
   Trevlig helg till dig också som har erfarenhet av tältning och vad jag kommer ihåg – regn. 😀

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s