Men de va då själva….

….den!
Hur ska jag komma igång att skriva? Det liksom kliar till ibland men det lilla kliet är som att peta sig i örat. Snabbt överståndet s.a.s. Något gott är det ändå, att det kliar till i alla fall. Att slänga ihop en novell är inte alls ansträngande men det är ju inte det jag ska hålla på med. Det är de där Tunakvinnorna som ska komma till tals i den redan färdigställda boken vilken behöver en förlängning. Det ska vara klart innan sommaren.

Det är som med disken på bänken ute i köket. Den kan stå odiskad hur länge som helst för det är så tråkigt. Och med det kan den här torkan ha sin förklaring. Det är tråkigt. Eller är det bara det att jag är lat? Hmmm.

En annan sida är att det inte går att få in någon humor precis. Ibland kan jag förbanna den ådran inom mig som gärna vill ta överhand. Det är det här revystuket som ligger och skvalpar i ådrorna. Fick mig lite till livs av den varan i går kväll. En ensemble på 6 personer varav 3 i min ålder. Gamla härliga spelkompisar som är still going. De bestämde sig i november att sätta upp en nyårsrevy och de klarade det med glans. Men de är veteraner och tidigare genom åren hållit revy i 22 år här i min stad. Då var det i mycket större format och jag tror att inte en enda västeråsare inte har varit och sett.

Men… nu är det allvar som gäller och jag måste över det här motståndet. Huuuuuuuuuuur ska jag göra. Gå på kurs. Moahahhaa… när jag kollar in på sådant så finns det visst men det kostar skjortan. Och jag har ju inte under de bättre tiderna brytt mig om att ta mig tid. Ibland går jag in och kollar på någon som skriver men jag frapperas av att så många håller på med omgivande beskrivningar. Precis som om läsaren inte ska få en chans att själv få bilda sig en uppfattning. ”Löven glödde i den nedgående solens röda glans” Bha… säger jag, men samtidigt förstår jag också. Det är så svårt att beskriva och ännu värre att gestalta den där jädrans solnedgången. ”Gud fader hade tappat en Falu rödfärg den här kvällen” Jaja det skulle jag skriva. Men jag har inte lärt mig finesserna. 😀

Som ni ser har jag inget vettigt att skriva om så därför säger jag natti natti ❤

 

2 reaktioner på ”Men de va då själva….

  1. Inget vettigt att skriva om?????
    Du verkar ventilera bättre än någonsin 😉 Se bara så mycket av hjärtats behov du fick ur dig, fast att du inte hade någon skrivlust. Det är nog snarare fokusproblem du har, kära vän ❤ … alltså stundens förmåga att rikta ditt skrivande åt det håll du vill och behöver. Något skrivproblem har du då rakt inte 😀 ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s