Tillit handlade det om

Den där samtalsgruppen, som jag tror jag nämnde om tidigare, avlöpte väl. Det var riktigt trevligt att få träffa fem andra kvinnor i ungefär samma situation. Alla lite tilltufsade av livet. Hela detta projekt uppkom efter att studieförbundet fått medel från allmänna arvsfonden – bara det en nyhet för mina öron. Har nog alltid funderat lite vad den används till men aldrig gjort någon djupdykning i ämnet.

Först presentation förstås och ovan skrivna förklaring, men efter det gick det hela ut på att vi som allra första uppgift högt och helt personligt avge en innersta förklaring över vad ”tillit” betydde i våra liv. Dessutom förklara den känsla vi hade inför ordet och gärna berätta vad vi upplevt. Naturligtvis var det en som inte vågade börja för det väckte tydligen starka känslor hos henne men det lossnade vartefter pratet gick laget runt.
Ett så litet enkelt ord som tillit kunde vi alltså få igång en härlig diskussion och naturligtvis njöt jag av att få vädra, inte bara just det ordet, men att just få umgås med andra och nya människor. Bredvid mig satt en like vad gällde utövande av intresse. Hon både skrev och målade som jag. Bara det att finna en sådan alldeles bredvid. Ganska häftigt faktiskt.

Jaha ja, vad blev min egen summering av ordet? Jag framförde att jag var ovanligt blåögd i min inställning till andra människor och alltid tagit för givet att lita på dem – ända tills motsatsen bevisades – och då slänga det bakom ryggen och gå vidare. Lät lite tufft kanske men så har det och förmodligen fungerar det så för alla och envar. Sen att det tar tid att arbeta bort de negativa känslor som hakar sig fast, tar naturligtvis olika lång tid. Gäller att inte fastna i dem. Men det viktigaste i mina ögon var att själv vara en tillitsfull människa (fan, jag skulle ha blivit präst).

Att tugga om ord som har ventilerats i åtskilliga sammanhang kan tyckas lite … ja, jag vet inte, men det får i alla fall igång munnar som behöver bli av med lite undertryckta känslor – ventilation helt enkelt.

Det var det det. Nu blir det påtår. Jooooooooo, jag var till sjukgymnast också men det tar vi i nästa vecka för då ska jag sätta igång på allvar. Få muskler på benen, rent utav. 😀

OCH. Nu är det klart med riksdagen och naturligtvis går det att fundera över tilliten i väldigt stora sammanhang.

3 reaktioner på ”Tillit handlade det om

 1. Skrev ett blogginlägg om just tillit för något/några 🤔 år sedan. Detta märkliga lilla ord som går att läsa både framifrån och bakifrån och ändå vara det samma. Detta lilla ord som har så stor betydelse.
  Kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. Ja sannerligen! Något som vi inte ens funderar över till vardags men som ligger så tätt innanför hjärnbarken. 😉 Det ska bli intressant vad för ord som dyker upp nästa vecka. Vi ska träffas fem ggr och ventilera. 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Vad roligt att det blev en så bra träff. Du ”låter” riktigt nöjd 🙂
  Hoppas att fortsättningen blir lika givande.
  Kanske de 5 gångerna kan mynna ut i något som fortsätter längre än så … ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s