Ny tand på tant

 

Idag ska jag iväg till tandläkaren för undersökning och vidare åtgärder med min ena framtand som håller på att lossna. Den har suttit där i 50 år och jag måste ge kredit åt den gamla hårdhänta tandläkaren som måste ha gjort ett enastående jobb.

Nu kostar bara en första undersökning 1200 kronor och vad jag kommer ihåg från den tiden var det ungefär vad jag betalade då för hela operationen. Nåväl, tiderna förändras och jag får tack och lov hjälp av min bror som står bakom min rygg med plånboken till reds. Det var han som insisterade. För hur skulle det annars gå. Sälja husbilen förstås och gå miste om en sabla massa inbetalda pengar. Men vad visste jag då? Nada!

Hur som helst så har jag inget att framföra här förutom att det är måndag. Ny regeringsbildning och jag hoppas att de har jämnt göra för att få ihop det. Hoppas att de håller vad Palme en gång sa om demokrati. Det var Hedvig med långa näsan som frågade i ett barnprogram.

Den där månen som skulle visa upp sig som ett fenomen i dag på morgonen låg bakom molnen, precis som den gjort förut. Men… en gång såg jag en riktig Indianmåne. Tror det var på 90-talet. Röd som en kräfta var den. Då var det klar himmel.

Nu är jag klar. 🙂

2 reaktioner på ”Ny tand på tant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s