En hel måndag har gått

Och jag har inte gjort ett levandes grand. Kanske att två dagar ute på landet tog kraft som måste återhämtas? Nä, det är latmasken som sveper om mig latmansskjortan när jag kommer hem till lägenheten och stan. Men en hel jädrans dag. Å, nu vet jag. Jag vill inte ens gå ut med hunden så då är det kylan. Ja, den tränger faktiskt in här och gör både fötter och händer iskalla. Har bilvärmaren på i timmar men det hjälper inte. Iofs så ska jag bara om några dagar röja undan allt möblemang från fönstren. Minst en och en halv meter behöver byggarna som arbetsyta när de kommer och ska byta fönster och balkongdörr. Då blir det treglas och persienner. Vilken lyx.

En rolig sak är att min gamla vän en trappa upp, har överlåtit sin nygamla dator till mig. Ganska liten men tung. Inte en sådan där smidig och lätt men vaddå.. hon har knappt använt den för hon blev så förtjust i sin padda som hon fick av sina barn och barnbarn i 80-årspresent. Den behärskar hon till fullo nästan och det är ju hur kul som helst.
Jag har testat den lite och visst är det nytt för mig men jag ska ju bara ha den till att skriva på. Och jag har testat batteriet, hur länge det håller. Drog ur sladden vid sjusnåret ikväll och det finns fortfarande 40% kvar vid 24.00. Den jag sitter vid nu räcker batteriet i tio minuter sen är den stendöd. På den här har jag internetanslutning och den nya är programmerad på min vän, så jag får skaffa lite hjälp att göra en omprogrammering om jag ska stå som användare. Men det kan anstå en tid. Huvudsaken att jag kan ta den lilla med mig i sängen om jag får lust. Det var så jag gjorde en gång i tiden (när min dator var ung) och då blev det en hel roman i brist på läsvärd lektyr.

Jo, en sak gjorde jag idag. Ringde återbud till frissan om permanenten. Begriper inte hur lättledd jag är. Slank in till henne när jag var på introduktion angående aktivitetsmaskinerna på fys.centret. Hon klippte till mig och påpekade att jag skulle behöva lite VOLYYYM. Ok sa jag, fast jag svurit på att alllllldrig någonsin utsätta mitt stackars hår för det igen. Jag blir nämligen som ett svinto på skallen och kan användas i toastolen för borttagande av kalkavlagringen där. Sa som det var att jag var rädd som attan men blev tvungen att förtydliga det med att jag inte hade råd. DÅ begrep hon och försökte inte vidare bearbeta mina argument om svinto.

Värmefilten ligger i sängen och är påsatt på högsta nivå, så nu ska jag krypa ner i sängen. Har ju varit en alldeles för arbetsam dag.

😀 GoNatt

 

2 reaktioner på ”En hel måndag har gått

  1. Sönderbränt hår från permanent minns jag, mitt mest raka hår började helt självmant fixa lite självfall baktill på skallen. Det var ju intressant och nog hoppades jag att det skulle bli över hela skalpen, men nej.
    Men efter transplantationen har jag blivit riktigt lockig tack vare medicinerna har jag nu fattat. Men luggen, den är lika platt och rak som aldrig förr. Suck!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s