Inte heller idag…

… har jag blivit klokare. Eller ska jag skriva inte idag heller? Vet inte ens hur rätt svenska ska vara. Skriver som jag pratar och det är väl därför jag inte säger så mycket numera. Har i alla fall inte någon att tala med, så här till vardags. Men… jag har börjat vänja mig. Hellre gå i tystnad än höra pladder som inte har något värde. Inte ens mitt eget. Nu kan jag bara skriva av mig lite sådant och det är faktiskt en liten väl behövd ventil.

Har ännu inte återupptagit kontakten av min nitiskt telefonälskande ”vän”. Hon funderar naturligtvis och vore jag man så skulle det inte vara några problem för då har ”han” helt enkelt gjort slut. Men nu handlar det om den där vänskapen mellan två kvinnor och det är lite konstigt med det – för somliga. ”Man ska vara rädd om sina vänner” är väl myntat bland kvinnor. Tror inte att det fungerar så mellan män. De går fria och litar på att vänskap består utan krussiduller. Inte trugar de varandra på mat och inte ringer väl män till varandra stup i kvarten annat om det gäller något rent praktiskt. De förlitar sig på att vänskap består genom åren tills de en dag kanske blir osams och då är det slut förmodligen. Ja, jag vet inte, men jag har kvinnliga vänner som jag inte träffat på åratal och det är som att kliva rakt in i det föregående tillståndet av glädje, tillhörighet och vänskap. Precis som om vi sågs igår.

Något annat. Jag har blåst i en spirometer. Har lungor som en häst. Så var det klart.

Sen roar jag mig med att titta på tv.n och konstaterar för ro skull vilka som är jönsar, och de är alldeles för många. Letar efter människor som säger och uppför sig med något de kan delge mig av sunt förnuft och viss värdighet. Även en som jönsar sig kan göra det värdigt men som jag ser det så ligger det en form av hysteri över vissa som ska vara underhållande och roliga. Men det finns en röd knapp på dosan så jag kan hantera det efter egen lust. Troligtvis ingår det i åldrandets reaktionära tänk att det inte längre går att anamma och vara med i hålligånget. Skrattet som skulle behövas fastnar inte ens i halsen för synapserna från hjärnan har slutat fungera.
Men jag skrattade här om dan när jag skulle försöka ta en selfi (eller vad det heter). Försökte glittra med ögonen och se glad ut. Moahhahahaaa……. suck. Det går ta mig sjutton inte att se äkta glad ut bara så där.   Urfånigt men …. jaja ett skratt blev det och sen in i papperskorgen.

Ibland längtar jag efter det som var. Men inte så mycket faktiskt. Vår saga blev för kort tror jag. Och det var för mycket av oro över hela förhållandet, utom mot slutet, och då var det ju för sent. Sen att efterdyningarna fortfarande ligger och skvalpar gör det inte bättre, om jag ska se på helheten. Men skit samma, för det ligger bakom det som var bra och nu är det fokus framåt utan sällskap vid min sida. Det har jag dessutom bestämt: att aldrig mer… så de så!

Snö, kyla, februari kvar att tampas med. Mars kanske går att genomleva med lite mer optimism och april är ljuvlig och resten är bonus ända fram till november. Så fungerar jag.

😀

 

2 reaktioner på ”Inte heller idag…

 1. Vännen, tänker som du om det mesta – och teve tittar jag just inte på, något på SVTplay ibland. Definitivt inte kvällens ”höjdpunkt” Mello! Låt din telefonvän vänta, försök bestämma dig för vad DU vill med henne. Ingen vänskap håller för medlidande och tycka synd om. Du vet ju att du inte står ut med det ständiga ringandet, och ingenting talar väl för att det inte skulle bli så igen, om… Kram på dig, prata med Bamse som jag med Molly.

  Gillad av 1 person

  1. Hihihihi… en fördel med att ha en fyrbent vän är att det inte möter motstånd. De håller med om precis allting 😉 Speciellt om frågan är: ska vi gå ut och kissa?
   Vi har gjort vår lilla morgonpromenad och det känns skönt därute. Inga kalla vindar ännu och luften är fuktmättad och 0-gradig. Det gillar jag.
   KraaaaaamM

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s