Lördagsmusik

 

Berwald med Blomstedt

På programmet står två tonsättare på B: Franz Berwald och Hector Berlioz. Franz Berwald har kallats för Sveriges störste symfoniker, ändå framfördes hans Sinfonie singulière först långt efter hans död. Herbert Blomstedt är Sveriges mest kända dirigent. Vid över 90 års ålder är han fortfarande aktiv världen över.

Ja, på det här sitter jag och glor och lyssnar helt förstummad. Herbert Blomstedt är helt enkelt den bästa som finns, även i mina ögon. Kanske är det för att han är en så vänlig själ som njuter av varje ögonblick när han står på podiet och kan konstatera att det han format och skapat blir perfekt.
I nästa liv ska jag bara hålla på med musik. En livslång önskan som med det här livet börjat på en väääääldigt låg nivå. Men jag är glad över det lilla. Fungerar det på det viset så får jag väl komma igen efter några jordevandringar. Bara att försöka komma ihåg vad jag vill – hur fanken det nu går till.
Funderade ett kort ögonblick på att slå över till en annan kanal, och beslutade att prova. Slog snabbt tillbaka och nu sitter jag här och skriver med fortsatt musik från tv.n i rummet bredvid.
Ja, så tråkig är jag när jag är på det humöret. Borde väl som övriga svenska folket titta på mello som det numer kallas. Och det är väl inget fel med det heller. Kunde jag backa trettio år så skulle jag kanske föredra det. Vet inte för jag var, trots att jag gillar musik, ointresserad redan då av tävlandet. Och någon tävlingsmänniska är jag ju inte.
Nu skriver jag mest för att komma igång att skriva annat. Den datorn finns inne vid sängen och i den ska jag skapa något annat. Också på låg nivå, men med samma inställning som till musiken. Ett trappsteg i taget.
Idag har jag varit ut på landet till min käre bror och kära svägerska. Ringde och frågade om jag kunde komma och tillfredsställa mitt behov av social samvaro. Jag var välkommen och det blev både lunch och kaffetår. Samtidigt var jag ut i snödrivorna bakom ladugården med Bamse och vi passade på att se om husbilen gick igång. Det gjorde den inte för det har varit för ihållande kallt för länge och jag var senast ut före jul och startade den. Men, den lännar upp till våren. Lite hjälp med batteriet bara, så ska det lösa sig.
Med visst vemod ser jag fram emot morgondagen då min dotter och hennes kille har första visningen på sitt hus som de flyttade in i för ett år sedan. Men det är som det är med det. Det är helrenoverat på de flesta ytor så det är bara för någon annan att flytta in.
Nä, nu ska jag inte babbla mer här. MOOOOOOOOOT sängen och skriv!
Javisst ja… kvällsrundan.
🙂

En reaktion på ”Lördagsmusik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s