Balans – dagens ord…

… i samtalsgruppen. När jag fick frågan som förste talare i ämnet så sa jag, med glimten i ögat, som det var. – Runt 23-snåret när jag äntligen går och lägger mig.
Töntigt kanske men ordet var så stort eftersom det behövs en djupare analys utifrån var och en av deltagarna. Så jag lämnade kvickt över det till de andra tre som var närvarande (antalet har sjunkit och inte vet jag varför). Det är svåra frågor att diskutera och jag har helt klart för mig att minst två andra behöver lufta psyket.
Och mycket riktigt. En av deltagarna har i hela sitt vuxna liv aldrig hittat balansen. Jo, då och då när hon klättrat ur sina återkommande störtdykningar ner i sina mörka hål. Jag tycker hon är intressant för hon delger mig något som jag, inte mer än två gånger i livet upplevt. Vad jag förstår så har vi upplevelser ur olika perspektiv, eller olika perspektiv på våra upplevelser, och det är nyttigt att lyssna. Jag skull krasst kunna tänka att hon är ju ett nervvrak, men det gör jag inte. Alla har sina demoner och utan dem så finns inga änglar. Alla har sina egna färger och skulle vi blanda alla färger så blir det grått.

Hur som helst är detta för mig ett sätt att ta tag i mitt eget existentiella värde som åldrande och ensam. Det här att skriva är ytterligare en ventil och att hålla någorlunda ordning på tankar som m-å-s-t-e skrivas för att jag, efter ett tag, kan gå tillbaka och läsa på vad jag reagerat över och övervaka mina egna små funderingar, Just den här dagen.

🙂

 

 

En reaktion på ”Balans – dagens ord…

  1. Jag gillar din mening ”Alla har sina egna färger och skulle vi blanda alla färger så blir det grått.” Känner mig glad över att du kom iväg till den här gruppen. Jag själv funderar på PRO, handarbete och fika skulle vara trevligt, bara det där att komma iväg en gång i vecka.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s