Så var den här dagen till ända

För exakt två år sedan drog han sitt sista andetag. Inte har jag sörjt heller. Hela dagen har det varit lugnt i sinnet och det bevisar väl att det är över. Funderade i går kväll om jag skulle gå in på facebook och skriva något sentimentalt trams om ditt och dutt på hans sida som fortfarande hänger kvar, men jag iddes inte. Har haft trevligare saker för mig.
Var hem till en god vän och kollega och fixade hennes fötter och så skjutsade dottern mig till och från och vi fick en stund tillsammans och hon uppskattade morsans pannkakor. 😀 En liten pratstund om det hon står inför och är mitt uppe i. Det behövdes nog, både för hennes och min del. Livet som pågår är viktigast av allt. Inte går det an att grotta ner sig i det man inte kan göra något åt.

Sen att det har blivit officiellt för Margaretas räkning fröjdar mitt hjärta. Det blev detta 2019 bästa ”allahjärtansdag”. Tack för det. 🙂 ❤

Annars inget nytt på västfronten – på västfronten intet nytt. Njuter av nya fönster med nya ventilationshål som jag tejpat igen med silvertejp tills det blir vår i alla fall. Det blev sådan fart på ventilationssystemet så hatten blåste av. Det blir bättre sen sa gubbarna för när hela huset är klart ändras ventilationen. På vilket sätt har jag ingen aning om men det hade med över och undertryck att göra. Och inte begriper jag sånt. När jag har eget övertryck vet jag precis vad det handlar om. Då går det mig emot och jag pyser ut genom öronen och när det är f-ö-r högt tryck används dolda dokument dit bara jag hittar. Skriva se…. det är hälsosamt.

Nä… nu gonatt för jag ska ut med Bamse och sen lägga mig med världens sämsta bok. Nä, den står kvar i bokhyllan men ska till återvinningen. Vet inte var den kommer ifrån. Edvardsson tror jag att han heter som skrivit och varenda kommentar någon säger följs av ett … , sa han – elr …, sa hon. Uärk!

😀

4 reaktioner på ”Så var den här dagen till ända

 1. Gick han bort på ”Alla hjärtans dag”?
  Så skönt att höra att sorgen trubbats av, så som den ska och måste. Det där med tid och distans ska man inte förringa.

  Vi har nog en liten korrekturläsare i oss, lite till mans/kvinns. Även jag fastnar i saker ibland.
  Jag har lyssnat igenom en en serie böcker som var hiskeligt spännande. Riktigt blodiga rysare. Ibland fängslas jag av sånt.
  Det är Lars Keplers böcker jag syftar på. Känner du till dem?

  Jag tycker att de är mycket bra skrivna, och ihop med Jonas Malmsjös berättarröst blir det riktigt bra.
  Ända kan jag nästan tappa tråden ibland när man får höra syftningsfel. Det har kanske bara förekommit 2-3 gånger i varje bok, vad jag själv upptäckt, men lika störande varje gång.
  När syftningarna blir så tokiga att man måste tänka efter vad betydelsen egentligen är, då störs jag rejält.
  Min man är inte lika analyserande som jag, och fel av det här slaget bara rinner honom förbi. Han visste inte ens vad syftningsfel kan vara.
  Jag försökte skapa ett åt honom, för att hans kulle förstå hur fel det kan bli. Jag skapade följande mening:
  ”Jag såg en man på vägen, med en grön väska som hoppade”
  När jag sagt den meningen frågade jag honom hur han tolkade den, ”Vad menar du?” sa han.
  ”Var det mannen eller väskan som hoppade?” sa jag för att hjälpa honom på traven 🙂
  ”Det var mannen så klart … ” ????

  Jag gav honom uppenbart en alldeles för övertydlig situation, där han hoppade över tolkandet helt och gick direkt på logiken. Han förstod inte alls vad jag menade, inte ens när jag förklarade och gav honom en mening med korrekt syftning. Jag skulle gått till Wikipedia och hämtat den här meningen istället: ”Liten stuga i fjällen med bastu på 65 kvadratmeter.”
  DÅ borde han väl ändå förstått 😉

  Kramis

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s