Dissekering

Japp, det är det jag håller på med.

Efter moget (?) övervägande beslutade jag att inte göra någon tv-fåtölj av min gamla fotvårdsstol. Istället tänker jag göra det som jag gett två personer i min närhet att göra om den till – ett höj och sänkbart arbetsbord. Nu blir det mitt eget bord och tror att jag gör det rätta. När ingen vill förstå finessen och tillgången och alldeles gratis, så vad kan jag göra åt det. Jo, jag håller på att skruvar och skruvar och skruvar ur bultarna som håller hela den finurliga och ingenjörstekniska skapelsen samman. Har kommit så långt att jag nu kört fast. Den är lättare att forsla den i delar till återvinningen. Lite hjälp måste jag be om för att dela upp, för rygg och sits sitter ihopkopplade på nå vis med ena jädrans knepiga skruvar som jag inte rår på. Den är tung må ni tro. Säkert 100 kg och min son törs jag inte ens fråga, för han har släpat denna förbenade stol både hit och dit och upp och ner. Stackar´n.

Samtidigt gör det lite ont i mig. Har haft den i så många år och skulle förmodligen kunna fungera i 40 år till men ingen vill ha en så gammal patientstol och inte lever jag så länge heller. Idag vill de nyutexaminerade ha vita stiliga och trendiga modeller av utrustning, så det är bara att inse att skroten är slutstation. Precis som med bilar. Har under livet kört några stycken dit. Till slut måste man inse att det inte går längre.

Men idag har jag besiktat min gamla volvo och det gick riktigt skapligt. Killarna på besiktningen tyckte att jag skulle låta den tuffa på ett tag till – så länge den inte utgjorde någon trafikfara.
När jag åkte in i den där slussen på biltvätten i lördags så stannade bandet och killen som fanns där kom rusande med luckan till bensinintaget. Första svabben hade helt enkelt knäckt ryggen på den i tvättivern så den ramlade bort. De kan man säga är tvättkraft. Nästan som Yes. Shake it baby. Shake it.

😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s