Alla oskrivna ord

Margareta har så mycket underfundigt att delge mig när jag läser hennes blogg. Lika en annan, för mig, ny bloggare som med korta ord och en bild förmedlar tankar som liksom flyttar mig utanför det jag läser. DET är väl ”oskrivna ord” om inget annat?
Men inte kommer de ner på papper heller. Nä, nä, de försvinner bort och tur är väl det för hur i himmelens namn skulle det gå till. En manual fastmonterad på fingrarna hela dagarna.
Nu kom jag ihåg en sak som fastnat och det var någon som påstod att det är skillnad på kvinnor och mäns tankeverksamhet. Vi kvinnor håller igång hela vår vakna tid med att tänka egna tankar plus att vi håller en ständig dialog med något/n bortom. Precis som om vi har någon bredvid. Vi planerar och vi gnisslar våra tänder när det inte passar in och vi småler när det stämmer in. Heeeela tiden på gång, så att säga. Våra tankar tystnar inte förrän vi somnar.
Mannen däremot kan koppla av fullständigt mellan ”passen”. Tänker ingenting utom något njutbart och det är ju hur kul som helst – för honom.
Nu stämmer inte det här, det säger sig självt och det kanske beror på att männen inte ordar i ämnet över huvud taget. Visst, de flesta skrivna arken som finns är skrivna och uttänkta av män och det är ju inte förrns nu som kvinnorna har blivit skrivsugna på riktigt. Kanske har det med frigörelsen att skaffa? Vad vet jag. Det fria ordet tillhör ALLA. Nä… det gör det inte men i sinom tid så kommer alla att få tillgång till det. Inte i min tid förstås men i en framtiden.

Igår kväll hittade jag äntligen ”hem”. En kör som passar mig. Och det kan jag tala om att det är banne mig inte lätt att läsa alla orden och samtidigt ha koll på noterna. Fördelen att göra detta till något njutbart är förstås att de där oskrivna och fladdrande orden inte har en suck att flaxa omkring i hjärnkontoret.

Trevlig onsdag 😀

3 reaktioner på ”Alla oskrivna ord

  1. Nog ligger det något i det du skriver om mäns tomhet i hjärnan. Jag brukar fråga maken vad han tänker på och det är sannerligen sällan han gör det, tänker på något. Hahaha!
    Roligt med kören, du har rullat igång, gör mig glad. Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s