Skriva ist för att tänka

Nu jädrar kom jag igång med skriverierna. Segt var det i början, eller rättare sagt, igår, men nu känns det att jag är mitt ibland dem och bara hänger med i vad de gör. Det är en förunderlig känsla att den som skriver är en medveten betraktare av det oförutsedda. För helt plötslig så bara händer det. Ja, ni vet ungefär vad jag menar.
Nyss var jag tvungen att hämta andan för då satt jag och blev tårögd över ett återseende mellan två bröder varav den ena hade betraktats som död i över tjugo år. Att gestalta det rätt vet jag inte om jag gör men häftigt är det när mina egna känslor påverkas.

Antagligen hänger jag mig åt detta istället för att gå omkring och grubbla på hur i all världen jag ska ha råd att ta ut husbilen i sommar. Som läget är nu står det alldeles still i huvudet på mig. Det är då själva 17. Har tankar på att börja med ambulerande fotvård, trots artrosen som spökar i vänsterhöften. Vem vet, kanske det skulle vara rena medicinen? Eller ska jag gå till banken, den där nyöppnade tvättinrättningen som jag varit kund hos i 40 år. Lösa Bamseskulden med ett humanare ränteläge? Eller ska jag bli tvungen att sälja husbilen? Det enda som jag verkligen har som mål att finnas vidare för – att få dra norrut och andas tillsammans med Bamse.
Många anser att det sista alternativet vore det bästa, för som de säger huuuuuur ska du ha råd med det? Och här liksom för så ofantligt många pensionärer finns ingen resurs att ta till. 40-talister som inte haft vett i skallen med att placera och joxa med sådant de inte begrep sig på. Därav fattigpensionärerna ute i periferin. Och här sitter jag och kverulerar men ska återgå till drömverksamheten i vendeltid. Då fanns inga lyxprylar att oja sig över.

😀

5 reaktioner på ”Skriva ist för att tänka

 1. Härligt med skrivandet, ägna dig du åt det i stället för tankar på något som ännu inte är verklighet – eller som du i alla fall just nu inte kan göra mycket åt. I och för sig tror jag säkert att många gamlingar skulle gilla att få fotvård hemma, men det handlar också om vad du pallar med! Just nu, skriv! Kramar till dig från en som läser ett skitdåligt manus… (inte eget)

  Gillad av 1 person

  1. Alltsååå… att vara korrekturare och lektör skulle jag inte vilja hålla på med. Men vänta du tills vi träffas och du ska få lära mig hur i fanken jag ska begripa hur vi kan kommunicera på för vis. Förra gången fattade jag nada. Behöver hjälp. Ska skriva undan som attan för jag tänkte ha en påbyggd Völvabok tills turisterna kommer. Får väl stå där i spenaten och hänga ut mig själv. Finns vissa festligheter på området som jag ska bevaka.
   Var till affären och det är en grad kallt. Det var tio i morse men 9 graders skillnad gjorde ingen skillnad.
   Ok… tbx till skrivandet 😀

   Gillad av 1 person

 2. Det blir som det blir och framtiden kommer tids nog och det hjälper inte ett dugg att bekymra sig över den.
  Jag begriper dock inte vad det förnuftiga i att göra av med husbilen skulle vara 🤔
  Jag hade nog hellre gjort av med lägenheten isf…
  Kramar i mängd till dig och Bamse❤❤❤

  Gillad av 1 person

  1. Jo det skulle vara bra förslag om det vore en bostadsrätt. Nu är det en hyresrätt i ett av de billigaste i stan. Har nog tänkt tanken att bo i husbilen men den är inte varmfodrad 😉 😀 Jag som är så frusen av mig skulle inte klara det och utomlands vill jag inte, näääääää, Svedala ska de va 😀 tycker Bamse och ja ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s