En oskriven dag…

… förutom sången till kvällen. Nå, kväll och kväll. De är förståndiga i den där kören för de sätter igång 17.30. En alldeles utmärkt tid, för de flesta av damerna som gått över tröskeln till ”daglediga”, ett benämnande som numera florerar för pensionärslivet.
Hörde ett annat nymyntat uttryck angående ålderdom: årsrik. Tja, vad hittas inte på och visst är det skillnad på orden. Ålderdom låter ödesmättat och ett konstaterande att nu sablar är det slut på det roliga. Årsrik (rik på år) låter lite mer av vördnad på något vis. Kommer iaf mig att tänka på årsringar på en gammal ek. Det stod en gammal ek utefter E18 en gång i världen (i Bålstatrakten). Den sågades ner och på platsen står (stod) en skylt som förklarade en eks ålder. Att den växte till sig i 400 år – levde och blomstrade i 400 år – åldrades och dog i 400 år. Stora mått mätt för en levnad och det är ju bara att sätta över den på ett människoliv med att beräkna hur länge vederbörande har en tanke på att leva. Jösses… inte undra på att jag är tunnhårig. Håren vissnar och faller ner i tvättstället. Eller va? 😉

Meeeeeeeen…idag värmer solen och balkongdörren står helt på vid gavel. Bamse ligger där ute på mattan och njuter av solstrålarna. Sätter upp nosen och kisar med ögonen. Helt utan tankar om ditt, datt eller dutt. Bara tar livet som det är. Bamse, han är lika klok som en ek.

😀

(Nu funderar jag på om det ska användas stor bokstav vid nämnandet om växtriket. En Ek eller ek? Tror på stor bokstav men det var väl detsamma)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s