Tunaguldet

Sträcker på ryggen efter att äntligen vara klar med tillskottet till min völva-bok. Det är faktiskt väldigt jobbigt att inte låta berättelsen kortas bara för att jag vill få ett slut. Det ska ju faktiskt hända saker. Ge svaret om det omtalade guldet som hittades i en båtgrav på femtiotalet i Badelunda. Varför det låg där och hur det hade kommit dit förstod arkeologerna och de övrigt kunniga att det endast var prästinnor som kunde få så mycket grannlåt med sig. Men de visste inte hennes namn. Hahaha… det är bara jag som vet 🙂

Och så skulle jag kopiera ur de fullklottrade 15 A-sidorna och naturligtvis så tuggar maskinen på att alla 146 sidorna ska ut. Fippla med datorn och hitta någon form av avstängning gjorde jag inte för jag vet att jag kommer att misslyckas. Lät det tugga på tills bläcket var slut. Då blev det tyst iaf. Vet att när jag sätter igång den igen så mal det på, men… iofs så kan det få göra det. Då har jag hela rasket på papper i det s.k. papperslösa samhälle vi lever i.

Å så snöger det igen. Var ut på balkongen och hörde domkyrkans klockor men själva tornet syns knappt i yran. Yra är det förmodligen i Mora den här dagen. Vasaloppet är väl det som folk mest ägnar sig åt. Jag har faktiskt aldrig gjort det. Mora är bäst på sommaren och besök på Zorn-museet.

I går kväll gjorde jag rensning i garderoberna. Fick inspiration en trappa upp hos min vän S och vi drack kaffe och tittade på de där två som gör makeover på taskigt klädda kvinnor. S har en välordnad garderob och hon är elva år äldre än vad jag är. Det har inte jag och två sopsäckar blev resultatet. Ja, så där lagom fulla så jag orkade bära ut dem i kofferten på bilen. Där ligger de nu för återanvändande till de som är lååååångt ifrån någon makeover – kanske till någon krake ute i världen som inte är så petig av sig.
Flärdfull är jag inte och trivs faktiskt med det. Men lite ordning och reda trots ett bohemiskt leverne, kan faktiskt vara på plats.

Nä… nu kaffe igen fast jag bälgat i mig en ansenlig dos redan. 😀

 

 

En reaktion på ”Tunaguldet

  1. Heja – vilken produktiv morgon! Både skriva och rensa, själv har jag kluddat lite, frukosterat (temuggen står fortfarande bredvid mig, kall) släppt ut och in Molly, tagit bort snöbollarna – vi åker inte härifrån förrän måndag, kanske tisdag. Fd maken får stå ut. Fortsätt skriva, bälga i dig kaffe och lite mat däremellan, sitt inte mer än en halvtimme i taget så skonar du ryggen, sägs det. Läs din berättelse högt för dig själv – det sägs också vara bra. Har förstås inte jag gjort… Kram på dig i snöyran

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s