Segt

Kroppen är stel och huvudet tomt. Ja. så är det mest var morgon innan det rasslar igång. Bamse har äntligen fått sin promenad utom dörren och här sitt jag.

Som en tom åtgärd utan sans plockade jag, innan promenaden, ut fyra jästpaket ur kylskåpet för att framledes tillfredsställa tuggmomentet som infaller varje morgon – av någon outgrundlig anledning. De är nu återbördade till kylskåpet för inte vill jag baka. Möjligtvis efter kvällsandakten, ja, den där stunden då det lekamliga ligger på samma nivå som substansen innanför hjärnbarken.
Kvälls eller morgonmänniska? Har genom livet lugnt kunnat konstatera att morgonstund inte haft guld i mun för min del. Ja, ja, så är det med det.

Fingerjympa för att komma igång just idag, känns lite extra besvärligt. Bör förstås hänvisa och skylla på kylan som kommit åter, fast det var ändå skapligt idag. Fyra grader minus utan vind är nästan som vår….. ju.

Dessutom slåss jag med mina dokument och längtar efter någon som kan hjälpa mig. Hur fanken jag än gör i vissa av dem så vill det skrivna inte flytta sig som sig bör, utan texten tar ny sida och så uppstår stora glapp. Hela manuset ligger nu klart förutom detta elände som naturligtvis i tryckt form ser idiotiskt ut. Det går inte för sig. Mina drömmar om att få färdigt en ny tappning av boken före sommaren smulas sönder till en hopplöshetens klump i magtrakten. Vad som händer i huvudet kanske föranleder den ekande tomheten.

Så baka, kanske skulle fylla sitt ändamål ändå? Luktar gott i alla fall.

😦 😀

 

 

4 reaktioner på ”Segt

  1. Tänker på dig allt som oftast när jag försöker, men jag vet att du just nu har tillräckligt att göra med den där barnboken. Men… jag blir tvungen att begära hjälp av dig innan sommaren. Puss ❤

   Gillad av 1 person

   1. Det är snällt av dig, även om jag säkert kan sticka emellan med något annat någon gång. Om inte annat för att rensa skallen. Men om du kan vänta till maj någon gång blir det jättebra 😉
    Jag hjälper dig så gärna, det vet du ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s