Lite jobbiga dagar

Tja, som man bäddar får man ligga – sen om jag råkar vara en kvinna får man väl ursäkta 😉 Nu försökte jag vara rolig också. Fast det sitter långt inne det där med att vara på gott humör. Det går lite väl mycket upp och ner och det betyder att det är svårt med balansen. Borderliner kallades det visst förr om dan. Emotionellt instabilt personlighetssyndrom idag. Tja, inte vet jag, suckar jag och ger blanka fanken i vilket.
Klart som katten att det pendlar efter ett liv i gungan. Na, na inte sådan gunga, för nyktert leverne har det varit.
Nu har jag i alla fall kommit så långt att jag bett om hjälp med en del praktiska saker som jag inte klarar själv. Undrar vad ett sådant ihärdigt syndrom kallas? Kan självsyndromet?

Nog om det för nu öppnar jag upp här och skriver lite, och skapligt fort får det gå, för uppkopplingen med internet hoppar i och ur och då nåde mig om jag tappar bort det skrivna. Lögn i helskotta att hitta tillbaka.

Jobbiga dagar innebar en lång väntan på en som skulle svetsa på min bil. Annan ort, och visserligen trevligt att vara på plats men ändååå… borta bra men hemma bäst, liksom.
Nu är det gjort och det resterande håller på att fixas för ombesiktning på måndag.

Från järnbalk, gnäll och annat som bara ramlar ner i fingrarna, till korrekturläsning av eget skrivet material, där jag upptäckt att jag använder kommatecken alldeles för ofta. Den stränga språklärarinnans idoga upprepning av denna lilla plutt sitter i. Men förmodligen så har jag inte ens ifrågasatt om hon hade rätt. Då, när barndomen var beskedlig och sittande i tysta salar så trodde jag på allt de sa där framme i katedern.

Egentligen vet jag preciiiis var hela felet ligger.  Syndrom eller Borderline. Det är Våren! Den där härliga tid då alla människor kan räta på ryggarna och kliva omkring tryggt utan att ängslas. När vägar ligger fria och promenaderna med Bamse kan bli lite längre. Låta balkongdörren stå öppen så att den lille bamsen kan ligga i solfläcken på golvet och kisa med ögonen. Packa ner bylset av vinterkläder och upptäcka att… javisst ja… gjorde ju en garderobsrensning för bara någon vecka sedan. Gulp.

😀

 

5 reaktioner på ”Lite jobbiga dagar

  1. Går i funderingar om just det för jag eländas inte bara med det ena utan även med det andra. Ska tota ihop ett mail till er båda där vi gemensamt kan prata om mina funderingar.
   Men det blir inte nu för nu hänger ögonlocken. Du gav mig en välbehövlig kick just nu. Bara så du vet. ❤ ❤ ❤ Puss & Kram & Gonatt

   Gillad av 1 person

 1. Suck för våren, det är då jag blir så gråtmild, går omkring och betraktar det hela bultandet av knoppar och annat som doftar vår, kvittrar vår. Deppighet brukar jag få slängar av, att få uppleva en vår till va toppen! 🙂
  Ja du, skit samma vad det kallas, gäller ju att lära sig ta sig igenom och vidare, vissenhetsinsikt eller något sånt.
  Här har du kommatecknets värsting och jag kan inte skylla på någon svensklärare, det får bli som som när jag skriver.
  Men du behöver väl inte rätta sånt, det sköter väl de som går igenom boken om den ska ges ut?
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Ja, våren är lite av pånyttfödelse och det kan vara tufft med känslor som säger något annat. Det hör kanske till den ålder vi befinner oss i. Tror du inte det? Jag suger i mig så mycket jag kan från April fram till Oktober, men sen går jag i ide, för jag kan aldrig förlika mig med att mörkret kommer och så den förbenade kalla snön. Den får vara hur vacker som helst.
   Så… nu har vi gjort kvällens väderrapport 😀 😀 Kram

   Gilla

   1. I mitt fall verkar det vara en ärftlig pryl, min son har liknande ömhet mitt i vårens ljus. Men jag njuter ju oftast av både mörker och dåligt väder. Fast jag blir risig i kroppen av alla jäkla väderomslag. Känner mig som, hon där, tvärt emot.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s