Dagens lilla tanke

 

Krav. Vad är det för något? Är det kopplat till ansvar? I så fall, inför vem?
Krav ställs från början i barnet, familjen och utanför den, vänner, bekanta och hela faderullan av människor på vår jord.
För visst är vi inne i något stort när det gäller just det ordet. K-R-A-V. Nu är min koppling ansvaret inför kommande led och det är inte bara för att jag är passé och tillhör gruppen åldringar. Det går inte att säga: det var bättre förr. Visserligen levde vi i vår lilla ombonade värld men hade inte en susning om vad som kunde tilldra sig lite utanför. Inte ens när andra världskriget stod inpå knutarna.

Stoppar jag huvudet i sanden liksom många andra, eller är jag inte kapabel att ta in tillräckligt med visdomsord från både hög och låg – smart eller idiot? Det går bara att ta in och bearbeta det lilla jag mäktar med och vara nöjd med det. Jag nådde inte längre. Men… med ålderns rätt tar jag mig friheten att friskriva mig, eftersom det är för sent att vända när båten lämnat land.

En gång var världen stor. I mina ögon är den fortfarande det. Jag är ett litet det, som tar mig fram bland allt annat levande. Väl införstådd med att min vandring hade ett mål som jag fasade över som barn. Men resan skulle ju bli sååå lång. Trodde jag.

Ja, ja en sådan dag idag men jädraranåda, nu spottar jag i nävarna som den värste brottare och ger mig i kast med köksregionen. Redan eftermiddag och mat… vad är det? Frihet är det bästa ting, tills ansvaret tillfredsställer kravet från magregionen.

😀

En reaktion på ”Dagens lilla tanke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s