Vänner

I fredags var jag och stöttade min gamla teatergrupp på deras genrep. Fast jag hade en något diffus känsla i magen så var det som att komma in i ett rum där det brinner en brasa. Så där lugnt, harmoniskt och varmt.

Igår fick jag tillbaka bilen, fixad och klar för besiktning, utan att behöva öppna plånboken. Otroligt. Sonen och hans kompis ställde upp.

Igår ringde, efter tre månaders tystnad, min stalker som jag berättade om för ett tag sedan. Det kändes också väldigt bra. Så nu är förhållandet upprättat igen, men jag måste vara konsekvent så hon inte åter faller i sina maniska åtagande om omvårdnad.

I går tog jag kontakt och sökte hjälp till två litterära kvinnor (som finns här på bloggen), för jag kände att jag kommer aldrig att få fart och känna att; nu jädrar i min lilla låda har jag verkligen skrivit en bra bok som duger åt både hembygdsförening och kommun. Fast jag vet så väl att Lollo är i full fart med ett eget stort projekt, så får jag svar att; självklart, vi löser det. Och Margareta som har jämt göra med så mycket omkring sig ställer upp och nagelfar. Jag har gett de båda fria händer för de är proffs och jag litar fullständigt på de här två vännerna.

Tillit handlar det om när det gäller vänner, eller hur? Känner mig privilegierad att jag får uppleva sånt här. Naturligtvis kommer frågan om jag själv uppfattas som en vän men det tvekar jag inte på. Min egen uppfattning som person är att jag är att lita på. När mina stunder av att dela både tankar och handlingar så finns jag där. Alltså både lyssnande och beredd till handling utifrån mina resurser. (nu kommer Jante smygande men han kan kasta sig i det blå skåpet för han påpekar att min tunga kan slinka utan att jag har hjärnan med mig), men det får stå för Jante som ganska ofta kommer på besök när det stora gnället om existensen ramlar in.

Vad mera denna förskräckligt dystra Söndag? Bamse gick bar 25 meter utanför porten och sen ville han in igen. Fy hundan vilket hundväder, sa han och glodde förebrående på mig. Klart vi gick in igen och jag bjöd honom på leverpastej.

😀

 

5 reaktioner på ”Vänner

 1. Vänner – det är ett gott ord och ett fint begrepp, och handlar som du säger, om tillit. När en vän behövs, finns hon eller han där. Kram på dig, Bamse är klok, det blir inga långa promenader med Molly heller idag.

  Gillad av 1 person

 2. Kära vän! Så härligt med flera positiva saker på rad. Det kanske är så att det inte bara är olyckor som kommer i grupp 😀

  Och du gör alldeles rätt i att sparka Jante åt fanders, den rackarns olyckskorpen … 😉
  Du är en sann vän, i varenda cell. Jag skulle aldrig tveka att använda dig som bollplank om jag kände att jag behövde en väns öra. Du är medkännande och lyssnande, och bidragande med råd, om det går att ge några. Givande är du dessutom, och jag har en känsla av att du inte vet vad ”snål” betyder … 😉
  Att få hjälpa dig är en ynnest för mig, för jag känner att jag gör dig så väldigt glad. Med bara ord har du en förmåga att visa tacksamhet på ett sätt som är mer värt för mig än något annat. Din glädje över den hjälp jag kan ge går inte att värdera. Inte i pengar i alla fall 😉

  Nu hoppas att jag bara att det är okej att jag tar det när det lugnat sig i min ände. Sedan kör vi på med ditt 😉

  Varmaste kramar ❤

  Gillad av 1 person

  1. Absolut Lollo att vi tar det i, fram för allt i din takt, eftersom jag vet att du har fullt upp.
   Alla hjärtans dag är ingenting i jämförelse hur jag var stund tänker på dig och Margareta innebär. Ni har alltid varit närvarande och vänner under den svåra tid jag gått igenom. Kan inte mer än känna tacksamhet inför detta faktum. ❤ Så de så 😀

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s