Nu tar jag till mitt alter ego

Stelbent och krum knatar hon ut på toa. Hon har sovit för länge så benen i kroppen har kittat ihop mer än lovligt. Ut med hunden, men först tog hon en kopp kaffe för att få igång hjärnkontoret. Väl ute så gnisslar det igång och de sista metarna tillbaka och väl inne igen så kom hon igång. Hunden hennes såg hungrig ut, upptäckte hon, och tog sig själv en halv macka med ost. Jaja, den uthungrade vovven fick även han något till livs. Helt knäckt var hon inte trots att hon nu sitter vid datorn och präntar syftningsfel. Men det stör henne inte för hon har gottat sig med att läsa gamla dikter av 40-talets ”stora”, och finner att de skrev bra mycket gallimatias de också. Så de så, fastslår hon och klappar sig själv på axeln.

Utanför fönstren sken solen och det borde ha fått henne igång till diverse hemmapyssel. Inte då. Kulen i kroppen och nästippen kall så hon kurade ihop sig i soffan och lät tiden rinna undan. Hon blev under morgonens promenad attackerad av en tanke och påmind sig om sin far som hon konstaterade att hon bra gärna skulle ha velat bli mer bekant med. Masade sig upp och satte sig och skrev ett brev till sin syster och svamlade ihop något oväsentligt men hon vet att systern blir glad i alla fall. Men hon vågade inte skriva om vad hon haft i tankarna under en tid men kommit fram till att det inte skulle gå att leva nära systern som är ett stort stånk av hans nåde.

Men en nyttig sak gjorde hon och det var att hon räddade köttfärsen hon köpte härom dan. Delade den i tre delar och två stoppade hon i frysen men den tredje ligger och väntar otåligt på att bli tillagad. Men det begriper hon inte för hon utför inga stora manövrer och blir därför inte hungrig.

Hon ingår i de latas lag och det vet hon om. Uppryckningarna räknar hon med att de kommer inhoppandes när hon minst anar. Då får hon fart och har det riktigt mysigt ibland. Kan t.o.m. ta fram dammsugaren eller rent av bädda rent i sängen. Kvalster dör av god vädring. Det har hon hört och ger blanka f-n i att bädda.

Nu ska ni veta att hon lyfte på ändan och gick fram till fönstret och såg att sjön är alldeles blå. Det innebär inte att sjön sköljt för tankern som var på väg ut över fjärden gick fortfarande i isrännan. Sen sappade hon på manicken till tv.n men insåg att det inte fanns något att glo på. Så hon är och förblir en lat en. Men som tröst vet hon att när kvällen kommer får även hon, det lata stycket, fart.

Hon lyssnar på tystnaden omkring sig. Nickar lite och tänker att hon borde ta kontakt med någon. Bara prata lite strunt för att förstå att det inte bara existerar en tv.apparat, en hund och hon. Hon tvekar, för hon har även insett att tystnaden är ganska skön. Vet så väl att denna situation förekommer hos så oändligt många fler. Inte som en tröst precis men det är sunt att vara medveten om det, anser hon. Jo, jo, beskäftig kan hon vara om det lönar till utveckling, men hon struntar i vilket. Livet har runnit undan och de meningslösa dagarna får hon väl ta och betrakta som något slags bonus efter ett helt liv mellan skaklarna.

Na na na na… Nu lutar hon sig tillbaka i stolen och beslutar att inte läsa igenom vad hon klottrat ner.  Gud så fånigt, nu säger hon hej då. Till vem?

Hehehehee… 😉

4 reaktioner på ”Nu tar jag till mitt alter ego

  1. ”Ett stort stånk av hans nåde” hahaha den var bara för rolig att läsa. Så kan jag känna mig ibland och då får det väl va så, det går över, allt går över med tiden.
    Nu säger jag snart hej då, ska lägga mig och läsa 1793 av Niklas Natt och Dag.

    Som de hade det på den tiden, så kan jag bara sucka och tänka att jag har tur som inte var med då. Jag hade varit död för länge sedan och sjutton vet vilket skruttliv jag hade levt eftersom jag inte tror att jag skulle tillhört överheten. De som tror på tidigare liv … som jag hahaha. Samtidigt förundras jag över folk som via hypnos fått ”se” delar av ett tidigare liv, oftast tror att de har varit högt uppsatta, rika haft tjänstefolk. Sånt får mig att flina, själv hade jag nog varit den som fick springa med pottan eller sälja sig för några ören.
    Gnatt nu hoppar jag i bingen!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s