Advokat direkt

Under denna dags bläddrande och resonerande med en utbildad jurist så kom beslutet att jag tar kontakt med en advokat. Ringde och beställde tid och ska lämna över ärendet den 9 april vid ett personligt möte, då jag även har med mig min goda vän juristen som är mitt stöd.

Så här hade det inte behöva bli, men när jag blir åsamkad att mina särkullebarn ville ärva halva basbeloppet som är gällande vid någons frånfälle. Ett basbelopp som egentligen är en rekommendation för i det här fallet finns inte tillstymmelse till den summan. Det är tänkta fantasier. Luftslott, kanske man kan kalla det. Men… vill de hårdra ärendet så får jag göra det också, om det så ska gå in till den minsta lilla dammtuss.

Vad gjorde jag när min vän åkte hem, tror ni. Jo, jag gick på promenad med Bamse, gick in på affären och köpte mig en Trocadero läskedryck och gick hem och gjorde mig en grogg på slatten som stått i skåpet väldigt länge. Jo, tre kexchoklad blev det också. Jag som annars inte köper choklad. Men det kändes rätt och det gjorde rätt. Så just nu när jag hämtat andan och legat på soffan ett tag så känns det riktigt bra.

På tvn pågår en repris på Lyxfällan och käre värld… vilka dårar. Men… varför säga så? De har gjort sina val liksom jag. Alltså är dåraktiga beslut och val man gör en lärdom. Har ju som devis: Vad ska jag lära mig av det här nu då?

Så dags när livspilen närmar sig målet. Snart nog slår den i väggen och då är det ajöss. Så det gäller att försöka ha det så förnöjsamt som möjligt. Ta vara på det som ger positivitet och glädje. Blåsa orostrollet från axeln och inte lyssna på det envisa tjatet om min egen otillräcklighet eller all världens bekymmer. För… hur fanken ska jag hinna?

Mors 😀

 

 

5 reaktioner på ”Advokat direkt

 1. Bra, kör så det ryker! Tre kexchoklad och Trocadero och? vete sjutton om jag skulle klara, jag håller mig till min Dry Martini. Glad att du får de råd du behöver, och att du har en kompis som är jurist och stöttar. Håller tummarna att det går bra alltihop. Kramar dig/Margareta

  Gillad av 1 person

  1. Tack för det.
   Livspilen symboliserar för mig hela livet. Vid sin start känns livet oändligt långt, men vartefter den avverkar sin resa mot slutmålet, upplever vi och tycker att tiden går fortare och fortare. Klart det, eftersom sträckan som är kvar är kort.
   Lite filosofiskt svammel från min sida förstås 😀

   Gillad av 1 person

 2. Usch, så tråkigt att det ska bråkas fortfarande. Skönt att du har någon att fråga till råds …
  ”Livspilen”! Mycket fyndigt, och väldigt talande 😉
  Kraaaaaaaaaaam! ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s