Denna fredag…

… har jag absolut inget att berätta. Inget har hänt som stört den sinnesro jag kände när jag vaknade. Den har följt mig hela dagen. En ovanlig dag, alltså.

Det enda bekymret som varit är att jag tagit fram tumstocken och mätt kvadratmeter. Här om dagen hjälpte jag flickan min att köra några vändor med hennes flytt. Hon ville då att jag skulle ta tillbaka den stora mattan som hon lånat av mig i några år. Jaha, sa jag tveksamt och visste att: hur i all världen ska jag orka lägga in den – och var?

Så gloendes på mattuslingen och konstaterat att jag måste flytta på åbäket till soffa och ett par fullproppade skåp och en stor tv, så har jag gett upp. Den ligger nu ihoprullad på tvärsan i arbetsrummet för den går nämligen inte in vare sig på bredden eller längden på golvytan. Men det har inte stört sinnesron, för jag vet att det löser sig så småningom. Får väl be om hjälp – det har jag ju fått lära mig att göra på sista tiden.

Jo, nyss när jag gick in och öppnade min mail så hade jag ett inkommande meddelande. Det stod att Arvid och Stina ska läggas ut under våren eller sommaren. Satt som ett frågetecken och tänkte att detta är från någon som skickat fel. Men… tioöringen ramlade ner och jag skrattade gott när jag läste vidare att berörd undertecknare skulle mildra något av det ekivoka i slutet av novellen. Ahaaa… Kvällsstunden. Syrrans tidning som hon gillar skarpt och som jag lovade skicka in något på test. Trodde inte det skulle hända något alls på den fronten. Jaja, så det kan bli.

Bamse har plågat sig igenom att bli rakad på nosen och framtassarna är klara. De där långhåriga där bak får jag ta i morgon. Han måste få en paus från friserandet. Han gillar det sannerligen inte. Morrar till emellanåt men då tar jag i lite stadigare så han känner att jag är Goliat. Leverpastej som belöning gör att han fortfarande accepterar  mig som matte.

Fredag kväll och här sitt jag. Borde ta och rädda jästen ur kylskåpsdörren innan den förtvinar. Börjar kännas lite väl luftfyllda inuti förpackningarna. Har jag tur så är det kört 😀

 

 

2 reaktioner på ”Denna fredag…

  1. Roligt att du får in en novell i en tidning, grattis!
    Min dotter lämnade en startsurdeg i mitt kylskåp i fredags, förr som i pigg, bakade jag ofta surdegsbröd. Nu vill dottern hjälpa mig igång igen med specialbeställt mjöl från mindre kvarnar och surdegen hennes som funkar som rena reaplanet.
    Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s