Har några minuter på mig

Ska iväg på en uppvaktning och magen säger nej, hela jag säger: åk inte.

Det är beviset att jag har fruktansvärt svårt numera att vara i okända kretsar, bland människor som troligtvis är fint uppklädda och med kritiska blickar kommer att konstatera hur simpelt klädd jag är. Urfånig känsla hos mig, men garderobens innehåll har inget pyntat av högre klass.

Har varit ut med vovvarna på promenad och hade med mig en cykel hem och ska lägga ut den på efterlysningar. I torsdags släpade jag fram den ur skogen och ställde den på cykelbanan för jag tänkte att någon k-a-n-s-k-e skulle hitta den. Visst blev den hittad och forslad 900 meter till nästa skog där jag fann den för en stund sedan. Nu med punkterade däck förstås. Slängd bland granar och stenar. Det är väl bara vi hundpromenerare som hittar både det ena och andra utefter stråken vi tar.

Men det var skön promenad med två ivrigt nosande hundar och de har fått sitt lystmäte för några timmar framöver. Måste komma ihåg att stanna vid affären och köpa en blomkvast.

 

5 reaktioner på ”Har några minuter på mig

 1. Vad är det för uppvaktning som kräver ”fin stil”?
  Jag har inte heller något särskilt fint att ta till, om det skulle krävas. Jag skulle också få problem då … 😉
  Kramelikram

  Gillad av 1 person

  1. Ja du Lollo… kläderna har en viss betydelse i vissa sammanhang – dessvärre. Det stärker självkänslan iaf. Jag provade och provade och såg en gammal tant i spegeln och trots att hon försökte med både rött läppstift och ett leende så molade magen och jag gav faktiskt upp. Frågade mig om jag nödvändigtvis skulle behöva må så nedrans dåligt bara för att jag inte var snygg nog och att anledningen till min närvaro tyngde mig. Jag skickade helt enkelt ett sms och sa ifrån. Lade mig ner och andades. Efter en kort stund kunde jag känna att hela jag mådde bra. Japp. (tror det kallas ångest av något slag) 😀

   Gilla

   1. Låter jobbigt! En känsla som jag känner igen, även om jag inte haft den på några år nu.
    Men det var ju skönt att du kunde säga ifrån, om det fick dig att må så där dåligt … även om det känns som något av ett nederlag.
    ❤ ❤ ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s