Upp och nersöndag

Nu är lilla Svante hämtad av dottern och Bamse är ensam i sitt majestät – äntligen. Lilla Svante är en sådan där pomerans ni vet /stavas annorlunda förstås) och de har samma färger. De ser väldigt gosiga ut när vi promenerar och jag har dem sammankopplade och de kliver och hoppar över länken som går emellan dem. Det blir lite problem när den ena råkar dra åt ett håll när den andre vill bajsa ifred. Men nu har jag förstått att det är jag som ska ha ögonen med mig och stoppa den som drar.
Svante och Bamse – jag ropar ”Kom nu pojkar så går vi.” Bra väder hela dagen eller, iaf när vi varit ute. Hörde lite försiktiga slag av koltrasten och skatorna flaxade över huvudet på oss med näbbarna full med kvistar. Tänk vilken brådska det är nu. I veckan får jag inte glömma att ta med mig en fullproppad påse av hundhår efter Banse som jag sparat under vintern. Just för att sprida det till fåglarna. Bamse har ju ingen päls utan hår, precis som vi. Lent och mjukt som babyhår.

Sen för att syfta på rubriken så far tankarna och siffror analyseras och det är ju inte detsamma som upp precis. Och att kylan satt sig i kroppuslingen, för jädraranåda vad stelt i lederna. Ynk, ynk och lite gnälla.

Annars så… tur att jag lever ensam för av någon anledning så börjar jag trivas med det. Får och kan göra vad jag vill utan att ta hänsyn. Vad som saknas är inspiration från någon annan men den får jag långsamt acceptera att det fixar jag själv – bättre och bättre går det.
I samtalet som sådant utvecklas hjärnan, men den har i alla fall gått i träda och låter sig lätt distraheras av strunt på tvskärmen och helt enkelt inte tänka någonting. Just nu innehåller den bara siffror så det får inte plats med så mycket annat 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s