Fler alternativ att läsa

 

Scrollar och försöker hitta något/n som har en intressant blogg. Lite lika de jag redan har, men hittar inget. De flesta handlar om barn, mat, idrott, hästar och hundar, politik, hälsa, och naturligtvis – resor. Ingen vardagspratare i största allmänhet. Mycket är av special inriktning och det är klart – kaka söker maka.
Varför söker jag? När tillvaron är ganska tyst och enformig så behöver min hjärna få lite andra/s in och avtryck. Det blir liksom en lisa för själen att fångas av någon annans berättande. Öppenhjärtigt men med en viss distans förstås.
Det har hänt att jag lyckats men då har det visat sig att de inte håller i längden. Inläggen blir rasande långa och med plötslig övergång till bloggarens egen förträfflighet i skolad profession.

Försöker rannsaka mig själv om jag ingår i detta och det är klart att min pudel Bamse tar sin beskärda del men inte så det stör – väl? Gnäller förstås ibland över kroppuslingen men utan att ta i för mycket, tycker jag själv. Tycker jag för mycket? Avslöjar jag för mycket? Min blogg kan nog mera föreställa en öppen dagbok över hur jag har det. Och varför det? Tja, jag har ingen att dela tillvaron med in natura. Digital vänskap/sällskap/livgivande/upplysande/tja, behövs det – inte vet jag?
Hur vore det utan blogg? Det är väl bara att vända blicken bakåt i historien. Fyrbåk, häst och vagn, ångfartyg, ett hastigt möte utanför kyrkporten varje söndag. Vi visste inte eller rättare, visste ingenting om andras tankar som kunde bredda det egna psyket. Endast upplysningen utifrån, som förmedlades över predikstolen. Sen skvaller förstås, men hur tvetydig är inte det?

Spårar jag ur? Nää… för utav att ha läst några korta rader hos en annan så kommer detta till mig. Ge och ta. Utvecklande? Ja! En bild av någons beslut som blir en tankeväckare som för en stund skingrar tystnaden.

Bamse har inflammerat högeröga sedan några dagar. Så de så!

😀

5 reaktioner på ”Fler alternativ att läsa

 1. Öppenheten har jag fundera färdigt på, det är ju mitt liv och tankar som för mig inte är så avslöjande, då jag känner mig rätt öppen överlag, men har oändligt mycket mer att dela, som jag aldrig skriver ett ord om, av hänsyn till andra runt om. Vissa bloggare tycker kanske att jag är hemsk med att tänka för rakt, för obekvämt, för avslöjande om den usla person de förmodligen tycker jag är. För just den personen, må så vara, men den personen kan ju välja att ge sjutton i att läsa mina inlägg, om de står dem upp i halsen eller så. Det är bara att släppa taget och gå vidare, som vissa gör, smyger ut och iväg, precis som jag gör ibland.

  Skrivandet är så viktigt för mig, dels tycker jag om att skriva, njuter av det, när orden bara faller på plats. Sen själva delandet med andra, där ligger spänningen och alla tankar andras skrivande väcker i mig. Några av mina absolut käraste bloggvänner har dött och jag längtar ofta efter dem och allt de väckte i mig, båda stora tungsinta humorister, finns det något bättre än folk som inte låter andras obekväma tankar sätta sig på tvären i dem. Det fria ordet är inte så fritt hos somliga som de tror.

  Ibland skriver jag bara av mig utan speciell inriktning, att se vart det bär är en del av skrivandets överraskande njutning. Andra gånger bär det inte ett dugg, det är bara tomt, spelar ingen roll hur jag trixar, bokstäverna vill inte följa mig.

  För mig som dig är ensam dagtid till vardags, är skrivandet ett sällskap och det var för mig otroligt viktigt när jag satt här med njursvikten härjande i kroppen, sorgen, kroppen, sjukhuset, hela den förbenade resan skulle jag inte klarat själsligt om jag inte fått skriva av mig, ur mig.

  Så skriv, skriv vad som faller just dig in, det är det som är det sköna med skrivandets konst.

  Gillad av 1 person

  1. Ja, du är en av dem som jag uppskattar högt. Du skriver rakt ur hjärtat det som är för stunden och med förståelse av mig så går du inte för djupt in för att inte någon ska känna sig utpekad.
   Trodde nog du skulle förstå vad jag menade och det är jag glad för. Så vi fortsätter och ”för dagbok” över livet, precis som det är.
   Tack för svar och kram ❤

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s