Har absolut ingenting…

… att skriva om. Men jag gör som Margareta säger. Skriv ändå!

Bamse har sökt upp solfläcken på golvet. Njuter i fulla drag. Han har fått sina droppar och inget morrande idag. Han vänjer sig väl? Jag har förstått att det går bättre om jag ställer upp honom på ett bord för då känner han sig inte så utsatt som när jag bockar mig ner över honom. Det måste vara mer skrämmande och utsattheten av att vara i underläge sätter väl igång självbevarelsedriften. Kan bara själv föreställa mig om jag vore en liten krake till pudel. Krake? Varför skriva ett sådant ord? Men jag vet innerst inne att den benämningen har inget nedsättande värde för mig.

Det här med värde ja… Igår kväll så mötte jag en man som hasade sig fram. Jag såg att han hade ont. Ja, alldeles förskräckligt ont, så jag frågade hur det stod till.
– Ja, jag har väldigt ont i ryggslutet. Jag blev överfallen borta vid bankomaten i fredags och jag trodde jag var som när jag var i 20-årsåldern, men det visade sig att min nuvarande ålder på 63 inte hade samma kaliber.
Vi språkade vidare lite grann och vid avskedet sa han att jag var en mycket stilig kvinna.
Gulp! Vad svarade jag tror ni. Inte hade jag vett att säga tack för det, utan som vanligt vräker jag ur mig: Näää… men jag är jävligt trevlig. Vad säger det om mig? Kan ju inte ens använda ett vårdat språk. Dessutom blev jag överrumplad och inte van att få komplimanger på det sättet. Käre värld, jag som konstaterar varenda dag om hur fruktansvärt fort gammeln kryper på, både utan och innan. Men lite kul var det med att fundera på värderingar och hur man ser på det ur olika vinklar.

Fick ett telefonsamtal igår från en som jag inte har hört av på väldigt länge. Hon hade tryckt på fel knapp förstås. Men det blev ett trevligt samtal och jag satte mig och tog fram manuset som jag och en till skrev ihop för länge sedan. Hon som ringde var nämligen en av förebilderna i berättelsen. Tänkte att varför inte sätta ihop en bok om det och ta den privat s.a.s. Och under pseudonym Börje Berg. Vad sägs om det Börje? 🙂 Hon, min gamla vän skulle säkert tycka det var roligt. Jag berättade nämligen för henne och hon fick läsa några utkast redan på den tiden. Smickrad och nyfiken ville hon läsa mera. Vi ska i alla fall inte ge ut den, eller hur?

Jaha, det blev lite att skriva om som synes. Idag är det fredag och kanske jag ska ta och åka ut till käre bror som har husbilen bakom ladugården. Kolla lite hur och om den går igång efter vintern. Troligtvis behöver den en kick från aggregatet och ett sånt vore ju bra att ha hemma, eller som en annan sa: Jag sätter händerna i proppskåpet så jag kommer igång.

😀

 

5 reaktioner på ”Har absolut ingenting…

 1. För att inte ha något att säga fick du mycket sagt 🙂 Trevligt.
  Vet många som anser sig ha en massa att säga som säger mindre om vi säger så 😉
  Själv säger jag just ingenting för rösten bestämde sig för att ta semester på obestämd tid. Tycker väl jag babblar för mycket antar jag 😆

  Gillad av 1 person

 2. Trevligt att du följer mitt råd, ibland gör jag det också! Ha en skön fredagskväll, och nästa gång någon säger att du är stilig så tackar du för det. Vi är nu på Addarsnäs efter tandläkaren i morse, det blev en aning mindre kostsamt än jag räknat med – men å andra sidan så låg en faktura för fjolårets sophämtning och sotning i brevlådan – så det jämnade ut sig… Kram på dig

  Gillad av 1 person

 3. Alltså, måste kika in oftare till dig. Din sol trotsar grå moln, din humor som glimmar fram lite här och var 🌻
  Självklart är det tillåtet att trilla ner ibland, det går inte att ligga överst på skalan hela tiden, eller hur.
  En lycklig pessimist, vet att allt oftast går åt pipsvängen, gör det inte så slår glädjebrasan i taket!
  Hur gör en ständig optimist kan man undra, den bränner ju ut sig.

  Vad jag saknar våra ”pennfajter” ”skrivdueller” eller vad det hette.
  Kastade min blogg, fanns inget att tillföra cyberarkivet.
  Saknade sen skrivandet och öppnade en ny blogg som jag inte lagt ett ord i. Vet inte om jag minns namn och lösen på den. 🙄
  Sniffar lite på poeter.se men njae.. det rinner nog ut det också
  Viljan finns att skriva men ack så mycket skapande idéer trängs i skallen att jag ibland blir totalt disträ. (skyller på idéerna 😉)
  Senast igår kommenterade jag nog helt ”goddag yxskaft” vid tilltal, det blev väldig osäker tystnad sen skratt.. undrar vad jag svarade på. 😜

  Ditt skämt om proppskåpet ska jag ge sonen som är elektriker och jobbade sig in i väggen… haha.. det där blev ju kul! ”Två hål i väggen!” 😂

  Ha en fin helg, hoppas det går bra med husbilen! 👍
  Kramen! 🌼

  Gillad av 2 personer

  1. Hej Kära skrivarvän. Såååå roligt att höra från dig. Ja, jag saknar våra ”dueller” och tänk så många skratt. Det var en härlig tid. Det flödade ur många pennor på den tiden. Men du, tyckte jag skulle framhäva din kombination av foto och skriveri. Kommer du ihåg det?
   Poeterna var jag med i ett tag men kände mig väldigt malplacerad. Blev lite för högtravande för min del. Nu har min poetiska ådra i alla fall fallerat till intet. För mycket av allvar under de senaste åren.
   Proppskåpet är alltid bra att ha på väggen – lämplig placering i rätt nivå för lätt åtkomst 😉 Kraaaaaaaaaaaaam ❤ ❤ ❤

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s