Alltså…min fantastiska bror

För ca fem år sedan förlorade han sina krafter på höger sida genom en stroke. Under de här åren har han gjort en resa dit det knappast går att se någon större förändring. Ok, han haltar lite och använder mest vänster hand och med den kan han hantera vilka verktyg som helst tror jag. Det händer lika mycket ute på deras gård som förr i världen. Kör bil, traktor, renoverar och med vänsterhanden utför han bragder. Lite stöd av höger och så att den mest envisa mutter får ge sig. Både i och ur.

Jag är precis hemkommen från honom och stod bredvid när han bökade sig ner mellan sätena för att nå batteriet som ligger där. Skruvade och joxade och fram med laddaren och i med kontakten och nu står åbäket och laddar upp sig för att startas i morgon.

Genuin viljekraft men… mitt hjärta blöder, fast jag visar det inte. Han vet ändå. Man behöver inte alltid använda ord. Vi hade en morbror som var av samma kaliber. Först kapades ena benet och det gick bra. Sen kapades det andra men inte gav han upp inte. Han tog sig till Danmark där ortopedin utvecklats mer än här hemma och beställde nya proteser. Hem igen och han, så linslus han var och med goda kontakter hamnade han på första sidan i vår länstidning. Stor rubrik och fotograferad: HERMAN GÅR IGEN!

Ska man tro att vissa gener går igen? Gener som talar om vilka möjligheter det ändå finns om man inte ger tappt. Adrenalin och lite djäflar anamma. Motsatserna är förkrossande då livslust och energierna nått botten och omöjliga att fånga. Kommer obönhörligt in på tanken på de unga som inte har hunnit slipas av livet självt.

Men… släpp det nu Bergalott för nu ligger fjärden blå och värmen kommer i veckan. I alla fall enligt löpsedlarna.

Trevlig lördagkväll 😀

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s