Jag frågar mig…

… ska jag ge upp?

Förra sommaren klarade jag livet på Bamse med sin gallstensoperation och belånade mig upp över öronen. På hösten började han halta och nya veterinärbesök. Nu har han ögat och nyss hemkommen så känner jag mig totalt urblåst. Operation i morgon bitti, för salvor och droppar har inte hjälpt. Har inte heller under den här helgen sett att det skulle ha blivit bättre för han gnuggar mot allt vad han kommer åt. Endast ute i friska luften glömmer han och mår bra, så många friska vindar har det blivit. Men… i övrigt står svansen rakt upp och det ska den göra på en pudel som mår bra.

Nu gäller det att hålla balansen. Från pessimistiska tankar att låta avliva eller ett försök med att lösa det ekonomiska inför morgondagen. Det måste åtgärdas omedelbart för hålet på hornhinnan har blivit större och har i sin ring av kanter bildat döda celler som måste skrapas bort. Jodå, jag har försäkring men självrisken är höjd efter fullt uttag förra sommaren. Och fullt uttag betydde att jag inte hade lagt ner något större intresse eftersom jag aldrig hade kollat upp summan. Jag fick överta både hund och försäkring och pigg som en liten mört har han vandrat vid min sida i fyra år, så inte fanken hade jag kollat läget på försäkringen. Ynka 30 tusen var den på och kalaset gick på 100. Uuäärk. Men… jag får skylla mig själv.

Det ligger någonting i vad min systerdotter sa, om att det var ”för nära på” förlusten jag fick uppleva året innan. Och det är väl ganska klart att när döden hälsar på så håller man i det som lever med både näbbar och klor.

Annars mår vi bra… väl?

Nu har det löst sig tills vidare, för min dotter backar upp i morgon. För över lite slantar fram till pensionen om några dagar. Yes!

Brukar nog inte skriva så här öppet men nu ryker det ur öronen och munnen är tyst. Bara tankar och magen som gnisslar. Och käre värld… Vi lever i välfärdsstaten Sverige, Bamse och jag, så jag skulle vara nöjd med att bara ha våra små bekymmer. Det finns barn som svälter ihjäl. Där ute. Och en och annan pensionär och uteliggare går på svältgränsen även här hemma.

Nu måste jag faktiskt lägga mig en stund. Snurrig. Lite mer påtagligt från den vanliga vimsigheten.

🙂

8 reaktioner på ”Jag frågar mig…

 1. Kära vän, så jobbigt för Bamse och för dig, bra med dotera! Molly har ingen försäkring, så om hon blir dålig så är det förmodligen slut – men det får hennes ”riktiga” matte ta hand om – kramar till dig, vila och kurera snuvan, och håll i Bamse ett tag till – ni behöver varandra.

  Gillad av 1 person

 2. Det finns en gräns för vad vi skall utsätta våra små älsklingar för. De skall ha ett kvalitativt gott djurliv. Jag brukar säga att djuren har en fördel som inte människor har, de behöver inte leva när de inte har det bra längre. Vet inte om det hjälper dig, men tänk på det och se hur mycket det är värt att hela tiden se till att Bamse lever och fråga dig om det är för din skulle eller för hans!!

  Gillad av 1 person

  1. Tack för att du ger en kommentar. Ja, Bamse är en levnadsglad hund och det jag gjorde förra sommaren var helt klart för min egen skull. Ville att han skulle leva till varje pris. Satsade allt på att inte mista honom också. Det var för många minnen med husse som stod i vägen.
   Det lönade sig för han återkom till den friska härliga vovve han var. Sen att han med sin närvaro blev min egen friskvårdskonsulent när jag själv drabbades av skavanker som fordrade promenader och uteliv till gagn för oss båda blev en fantastisk upplevelse.
   Bamse är en glad liten skrutt och om det skulle vara så att, om han idag och framledes syns lida, då har jag inga betänkligheter.
   Tanken har föresvävat mig om och hur det går med ögat. Det finns både enögda hundar och människor så det står mellan ett långvarit lidande i någon form av läkningsprocess. Hoppas att jag får lite klarhet under morgondagen.
   Tack igen för att du läste 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s