Ögat

Lämnade Bamse halv nio i morse och dagen blev lång i väntan på signal att hämta honom. Till slut vid fyrasnåret ringde jag själv upp och fick hämta honom.

De hade inte behövt söva honom men drogat honom ganska rejält. Nu är ringen av döda celler runt ”hålet” i hornhinnan borta och det är bara att vänta om det läker. Fortsatt behandling med de droppar jag har och återbesök redan i nästa vecka.

Veterinären tror, eftersom han sett detta tillstånd vid fler tillfällen, att det är schampo som har kommit in i ögat och skapat detta fenomen.

Då frågade jag hur i helskotta ska en hund badas utan att få schampo i ögonen. Jaja, det får bli bara vatten då. Men så var det, sa han och tyckte själv att jag skulle undvika schampo runt ögonen. Innebär att Bamses öron ska klippas ner och den där typiska baskern av hår på huvudet ska minimeras. Då blir det väl ingen pudel men vad gör det? Och vilken hundägare är det som medvetet löddrar in ögonen med slikt. Inte jag iaf, knappt på mig själv.

Nåja, han är hemma och han mår bra. Jag med. Svansen i vädret. Inte jag, fattar ni väl 😀 😀 😀

6 reaktioner på ”Ögat

 1. Jag använde alltid oparfymerad lactacyd tvål till min hund och aldrig på huvudet – det sköljde jag bara med ljummet vatten. Minns inte om det var uppfödaren eller veterinär som tipsade om det – tror det var veterinären.
  Skönt att det gått bra iaf ❤

  Gillad av 1 person

  1. Lactacyd… så bra, det ska jag skaffa. Har hittills använt hundschampo på huvudet, för han har ju så mycket kalufs och öron. Men inte nu längre. Klippte bort allt överflöd av hår på öron och huvud i går kväll. Så nu blir det promenad till affären för att inhandla lactacyd. Ett gott råd ska anammas. Tack och kram ❤

   Gilla

 2. Usch som det kan bli, nog inte schampot i sig som är boven utan gnuggandet, svida i ögonen gör det mildaste schampo.
  Prova simglasögon på honom, fniss.. 😊
  Kramen!

  Gillad av 1 person

  1. Nääääää.. inte gnuggar jag med schampo i ögonen på honom heller, men väl lite runt nosen och öronen. Kalufsen på huvudknoppen får sig också en gnugg. Så klart att det runnit in i ögonen när jag sen har duschat bort löddret.
   😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s