Syskon som mötas ibland

 

I söndags var bror och jag och hälsade på vår syster. Meningen var att bror skulle fråga efter fars stora väska som skulle innehålla de resterande teckningar och skriverier han gjorde under sitt liv. Vi öppnade väskan och sorterade upp i högar. Mest från 60-talet men även från tidigt 40-tal. Jag tog ingenting med mig men bror försåg sig och både syrran och jag tyckte det var bra. Han har blivit lite nostalgisk på äldre dagar och han köpslog om en tavla som alltid suttit på syrrans vägg. Jo då, han fick köpa den men det satt ganska långt inne.
Tavlan föreställde hela familjen på ett lantställe 1947 och jag är med men i magen på mor där hon bubbar en stor sten. Hon talade en gång om tavlan och förklarade hur hon bar sten för att få missfall. Inte så kul att höra men jag förstår henne så väl. Utflyttade först från Västerås före kriget och sedan befann de sig i Stockholm under kriget, för att efteråt hamna i urskogen i Småland.
Vid kaffet pratade vi lite om detta och kunde inte fatta varför de befann sig i Stockholm under en så svår tid med ett ägg i veckan på kort och hur de var ute om nätterna och smög med sig så mycket det fanns av brännbart för att få lite värme i kakelugnen. De bodde på Götgatan fick jag reda på av mina båda syskon som blev födda där. Men även på Ringvägen påstod syrran som är äldst och vet mest.

Nåväl, född blev jag, där i Småland, och här sitter jag snart 72 år senare i Västra Aros och väntar på besked om min fyrfotade följeslagare som förmodligen bara sövts lokalt i ett försök att minska påfrestningen. Passat på att gå ut med tidningar, skräp och lite annat, som i vanliga fall är ett lite prövande moment när han är med. Funderar lite på att han naturligtvis måste ha en tratt på huvudet ett bra tag. Men hoppas att det finns en något mindre modell än den vi redan har.

4 reaktioner på ”Syskon som mötas ibland

  1. Istället för tratt finns det numera ”kragar” som man blåser upp – det är många hundägare som säger att de är väldigt bra och smidigare för hunden jämfört med tratt. Kanske värt att kolla upp?
    Kramar ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s