Det kliar i fingrarna men huvudet är tomt.

 

Fast inte är det tomt heller. Alldeles förskräckligt mycket surrande om ditt och datt, men mitt i alltihop så kommer tanken: ta det lugnt – ingenting som brådskar – ta en tretår – oj, är det redan slut i pannan.

Morgonpromenaden avklarad och fotograferat två vespor som vid gårdagens promenad stod lutade mot varandra och hade polisband omkring sig. Då när jag gick förbi höll två killar på att riva bort banden och jag frågade dem om det inte var en polissak så länge banden satt där de satt. Vi hjälpa kompis vet du, blev svaret och vad ska en gammal tant göra då? Bli ifrågasatt och nedslagen mitt i skogen? Nåväl, jag avlägsnade mig och idag gick jag förbi igen och fotade massakern.
Det jag blir mest upprörd över är att de inte finns resurser till att avlägsna stöldgodset på en gång när nu poliserna varit där. En släpkärra är väl inget att tänka på, för det vet jag när jag ringt om cyklar som ligger slängda lite här och där. Polisen åtar sig inte att hämta utan var och en får forsla till polisens förråd av upphittade cyklar och annat som uppenbart är på villovägar. Mutter mutter, så var det sagt. Enkla bekymmer som strider emot att två unga män hittats skjutna i en bil i Hälsingborg. Självsanering tycker nog många men va f…n håller de på med? Gängbråk och vendettor på löpande band. Liv som kortas innan de fyllt 30 ens.

SLUTA!

Om jag ändå hade en rolig historia att berätta istället. Har en, men den är sann.

Handlar om min kusin som blev övergiven av sin make av en ny flamma och lämnade henne och barnet ensamma. Detta var på femtiotalet och omständigheterna var som de var. Bl.a postgången.
Mannen ringde och bad att hon, min kusin, skulle sända honom sina persedlar som han glömde i byrålådan. Jovisst tyckte min kusin. Visst ska jag göra det.
Hur minen såg ut på mannen när han väl fick paketet med sönderklippta strumpor och kalsonger, förtäljer inte historien.

Finns en liknande variant och mycket modernare och det var mannen som bad sitt ex att sälja Porschen och skicka pengarna. Hon gjorde som han bad förstås och överförde en krona.

Nää… det här hjälper inte. Nya attacker på Sri Lanka och lika bra jag åker ut och rubbar vidare på husbilen. Gör ju inget att den blir blank och fin, även om jag inte ska köra med den nämnvärt under sommaren. Bibehålla andrahandsvärdet är och förblir en investering. Ju.

Fortsatt Påsk på er 😀

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s