Gomorron klockan är 5:47

 

Uppe med tuppen har jag inte varit men väl ute med hunden och det var redan 04:15. Något förvånade och stelbenta larvade vi ut i mörkret. Nja, mörkt och mörkt, så där ni vet som det är just idag. Men koltrastarna och andra fjäderfän höll låda så det ekade så där underbart som det bara kan låta på våren. En dimslöja låg över himlen och just nu när solen kommit upp en bit avslöjar den att den har det lite kämpigt just nu. Vill sig inte riktigt. Men det är här det, i Västmanland.

Varför denna tidiga morgon? Jo, jag har kommit på det och anammat – om jag inte kan somna om åker kaffehurran på – så enkelt är det. Varför ligga kvar och vrida och vända på kudden när ögonen står som … i skallen.

Väl inom dörren från promenaden rensades hallen från vintertröjor, kappor och skor undan. Fram med stegen och upp i befintliga skåp. Persedlarna alltså. Så nu går det att vända sig om utan besvär.

Igår åkte jag ner på stan för att få inspiration i en tygaffär. Bättre att sy, tänkte jag eftersom jag egentligen är ganska duktig på det. Det pågår ingen rea vad jag vet och att vänta på halva reapriser ids jag inte. Men… hittade inget som gav mig den där kicken. Sådan måste infinna sig om det ska bli något av. Kom hem tomhänt på samma biljett, så den korta utflykten kostade bara 7 kronor. Snål som attan. Ja.

På söndag är det namngivning i en stad söderut. Kvällen innan är det kolbullar på ett annat ställe. Ett förskräckligt farande just nu och det är bra. Samvaro in natura befrämjar hälsa och välgång. Väl?
Nu blir det att knalla en trappa upp och av väninnan inhandla någon pruttelutt som hon handmålat och bränt. Hon har massor av både fat, muggar, porslinsplattor, tomtar och änglar, så en ängel blir nog bra som dopgåva för den lilla familjen är tämligen religiösa. Tillhör något samfund eftersom det inte är dop det handlar om. Tänka sig. Seder, riter, och sådant som ger människor trygghet och tron om att just deras förehavande är just den rätta. Det tar aldrig slut. Med det sagt så ligger det en dubbel mening bakom.

Nä, nu ramlar tiden iväg och här sitt jag. Visserligen fyllt på kaffekoppen och varit ut och kollat solen från balkongen. Den har kämpat sig igenom slöjorna och förmodligen blir det varmare under dagen.

😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s