Hemma igen

Att byta miljö är bra mot apati/håglöshet – helt klart, för väl hemkommen igen så kändes det väldans bra att krypa ner i egen halm. Bamse tyckte likadant. För att komma ur förra inläggets negativitet, så gäller nu att hålla i de positiva impulser av liv som jag fick med hem.
Den lilla tösen som namngavs vid söndagens högtid blir en bild av livsglädje som kommer att följa mig till dödagar. Ungen, som nu är ca 6 månader, log med hela ansiktet vart hon än hamnade i för famn. Elvira, den ständigt leende. Hennes farfar, min goda vän, förlöste henne i bilen in till bb. Bättre mottagande till livet kunde hon inte få. Han är godheten personifierad. 🙂

Kvällen innan på väg till söndagens begivenhet stannade jag och övernattade hos min kära systerdotter. Där bjöds på festlighet under benämningen ”vårens kolbulleträff”. Mätt, trött och upplivad slöt jag ögonen vid ganska dräglig tid medans festen fortsatte långt in på natten. Bra att bo ute på landet med ett par nära grannar som själva var närvarande. 😀

Idag när jag öppnade datorn för att läsa eventuella mail, så får jag besked att min novell ska publiceras under veckan. Ska bli intressant att läsa för vederbörande fick av mig tillåtelse att stryka lite av det allt för ekivoka, som hon tyckte behövde göras. Hon fick min tillåtelse om detta och hoppas bara att hon inte suddat bort när kökssoffan brakar ihop på köksgolvet under ett vällustig och välbehövligt bolande.
Ja, nog blev jag överraskad. Det ska bli roligt att höra från min syster som är prenumerant på tidningen. Var mest för hennes skull och förslag jag skickade in novellen.
Nog för att jag gillar att skriva om gammalt, men att tillfredsställa den där tidningens redaktör om vad som är gammalt är svårt. Kommer ihåg att det under hösten var en väldigt livlig debatt från läsarna att det borde finnas lite mera sting i novellerna, men redaktören vägrade och avslutade alla vidare diskussioner och inlägg från muttrande prenumeranter. Enväldigt – men han är numera utbytt till en annan som fått ta över. Undrar just vad som tilldrar sig på en tidningsredaktion. Många viljor förstås.

Här har jag bara Bamse att rätta mig efter. Han ska få vara ensam en stund för nu ska jag ner på stan och hämta ut mer ögonsalva åt honom. Sen får jag se vart det bär hän.

😀

 

 

 

2 reaktioner på ”Hemma igen

  1. Gott att höra att livsandarna fått lite ny energi – och roligt med novellen – vilken tidning? Blir ju nyfiken! Ha en skön Valborg, vi är på landet i tämligen kyligt men soligt än så länge väder, städar och tvättar även här och ställer i ordning efter vintern. Kram på dig

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s