Dagvill

När jag kom utom dörren i morse så sitter veckans gratistidning i facket och jag tänker att; nu har de väl ändå tagit fel på dag, men det beror väl på helgen som varit. Torsdag 2 maj. Nänä… är det möjligt?

Att räkna bakåt gör mig förskräckt. Tappad tid och vad har jag gjort? Trots gårdagens stiltje så ramlar tiden iväg och jag som inte har något att hänga upp den på längre tappar både tid och rum. Och så ser jag i almanackan att idag ska jag ha trevägssamtal med advokaten. Herre du min je… var inte det på torsdag i nästa vecka?

Tidsfunderingar har jag lite då och då och det ger besked att räkna ut när jag hörde från den och den. Det har gått dagar, veckor, månader och nu två år. Jodå, vi träffas ändå någon gång ibland för jag är mobil. Det är när familjelängtan blir outhärdlig och batteriet behöver laddas. Men funderar allvarligt på den dagen inte den möjligheten finns.

Men… jag har orden. De där följeslagarna som just nu hindrar mig från att ställa mig i duschen och krulla till kalufsen efter – icke svettiga men ändå genomgångna och bortglömda dagar – utan tvål.

😀

 

En reaktion på ”Dagvill

  1. Tiden virvlar iväg men ingen vet var den tar vägen, t o m ungdomarna klagar. Dagar försvinner i små häxpipefjuttar, men vadå.. vad har det egentligen för betydelse i slutändan. Vad har det för betydelse då lyset släcks en sista gång om man betat av alla de ”hundra sakerna”, Okej, ingen vet vad som händer men när våra sinnen slocknar så raderas nog hela hårddisken. Det enda som kvarstår är det skrivna, kanske.. det kan ju fjutta iväg hur lätt som helst på div sätt.
    Verklighetsflykt kan vi nog behöva i denna galna värld. Vår art på jorden måste vara den enda varelsen i universum som tycks sträva efter att försvåra livet för sig och varandra.
    Det är inspirerande tankar du ger, som väcker mina egna! Klarar dessvärre inte att knacka ner dem i runor så att det blir begripligt, begripligt är det bara i mitt dumma lilla människohuvud som nu ska ge sig ut i regn och rusk 😜

    Kramiz

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s