Dagarna går

Från att vara dagvill till att hålla reda på – går bra, för de senaste dagarna har kalendariet haft sina små anteckningar om ditt och datt. Inga större åthävor men ändå. Jo, idag något större för jag har befunnit mig i Stockholm några timmar. Följde med en gammal god vän som behövde lite assistans vid Löwenströmska sjukhuset. Färdtjänst dit och hem. Kostade inte ett öre för vederbörande är en bit över 80 år, ja närmare 90 bestämt, och då äntligen, för de som uppnått denna aktningsvärda ålder kan få komma i åtnjutande av… ja, vad kan man kalla det? Systemet, måhända? Lagstadgad rättighet tro?

Hon blev inte väl mottagen på vår egen ortopediska klinik så hon begärde att få ett alternativ, då när knäet totalhavererade för några månader sedan. Hon fick två alternativ, eftersom det nu fungerar så, och hon valde då huvudstaden som tog emot henne med öppna armar. Bra konstigt system vi har. Där blev hon iaf opererad och nu var hon nöjd med uppföljningen och hon strålade som en sol efter att hon träffat sin doktor som hade berömt henne för hennes framgångar med att vara tillräckligt aktiv för att bibehålla rörligheten.
Vi åt sopplunch på stället innan färden hem igen och väl hemma så mottogs vi av hennes 91-åriga make som väntade på oss för att få fika-sällskap.

Det är härligt att se två gaml.. nä, årsrika människor vara så förnöjsamma över kaffe, sällskap och med varandra. En katt och några fåglar i bur som de pysslar om och som ger dem ljud och möjlighet till omvårdnad.
Apropå djur, så har Bamse fått en ny sorts droppar som jag började med i går eftermiddag. På ett dygn ser jag att det blivit bättre i hans öga. Hmmm… det skulle kanske ha varit den modefjangen redan för 14 dar sedan. Hmm! Nåväl, huvudsaken att det nu kommer att gå åt rätt håll.

På Bergalott-fronten inget annat nytt, så………. natti natt 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s