Morgonmöte

 

Vid våra promenader infinner sig då och då sammanträffande med andra som är ute med sina voffsingar. Så även idag. Det kan vara mycket trevligt på de flesta vis men ibland går jag en liten omväg för att slippa. Idag hann jag inte. Fanns inga alternativa stråk annat än det som gick framåt. Nåväl… både hund och matte är väldigt fina och rara på alla sätt men… matten har en fruktansvärd svada om sina genomgångna och pågående bekymmer med kroppuslingen sin. En sådan där svada som aldrig tar slut, ni vet. Tänker att hon behöver väl prata av sig förstås, men jag vill ju bara vidare för att komma hem och ta igen min egen lekamen. Så nu har jag gjort min plikt som åhörare och varit deltagande. Inte i överkant men väl visat min sympati.

Jag funderar på var gränserna går och vi är alla så olika. Matten i fråga är egentligen en pigg och rask dam i min ålder. Alltså är vi ganska lika. Hon hann delge mig om vad hon gjort denna morgon då hon steg ur sängen vid sjutiden. Bäddat nytt i sängen – dammsugit – lagt kycklingbröst i marinad – gjort iordning salladen som skulle inmundigas tillsammans med kycklingen som hon nu skulle in och göra iordning – varit ut med hunden första svängen och nu inne på den andra osv. Full fart alltså. Fick då faktiskt kunna flika in att jag själv var upp kl 03,00 i natt och bytte lakan i sängen. Hon glodde till ett ögonblick och fortsatte då med berättelsen om sitt skadade knä.

Varför skriva om detta? Jo, jag tänker så här: har hon ont i själen? Mycket möjligt, därför att känslor tar sig så olika vägar ut. Muntliga – tänkande – skrivande – ilska – sorg – ja, det där som är den egentliga orsaken som vi har missat. Inte begriper oss på. Tror oss veta bäst om oss själva. Fostrade. Formade. Inte vet jag? Själv har jag en benägenhet att raljera och förminska.

När jag satte mig ner för en stund sedan tänkte jag inte alls skriva så här. Behövde skriva lite eftersom det är bättre än att gå och älta något som jag inte mår bra av. För fortfarande ligger gångna tiders misstag och gnager hål på både sinnet och kassan.

Solen skiner och värmer in på min balkong. Det snöar – uppåt. Små vita flingor från något av de träd som omger området. Sakta stiger de ända upp till balkongerna på höghusen av de svaga vindarna och påminner mig om friden. Den där inre, som är så svår att fånga.

Men nu jädraranåda ska Snabeljohan fram, för nu är hans långa semester till  ända. PUNKT och slut!

😀

Ps. Vill bara tillägga att detta inte har ett uns av det som så många andra lever med, däribland solglimtar, som verkligen är SJUK och ändå orkar ha ett strålande och empatiskt förhållningssätt. Även kraft och humor. Så de så! 😀 Ds.

En reaktion på ”Morgonmöte

 1. Känner igen den där känslan att gå ut me hund och inte vilja prata med en käft. Här fanns en man med tax, som var det värsta jag har mött när det gäller att prata, inte bara om sjukdom, utan om vad som helst utan minsta paus. Jag testade allt med gubben, jag gjorde alla signaler vi människor ger varandra när vi inte vill stå kvar, avsluta ett samtal. Fullständigt omöjligt, jag försökte avbryta, men lärde mig med tiden att bara prata högt och gå ifrån honom, han pratade på ändå, jag vände mig om och vinkade. Det var fruktansvärt svårt först, så är jag inte fostrad och aldrig gjort så tidigare.
  Jag fattar inte hur man blir så korkad som han var? Jag är bra på att prata, men känner mig överkänslig när folk börjar vända lite på kroppen, då vet ju de flesta att man rundar av. Vi gör ju alla likadant när vi vill gå, avsluta ett samtal.

  Alltid bättre att skriva av sig än att gå med gnaget inom sig, utom humor vore livet för träligt. Nog kan jag skriva om det jobbiga, missnöjet, frustrationen, men försöker hitta något som jag kan hänga in, någon vinkel som får det hela att lyfta, som du själv ofta gör.
  Jag funkar nog bara så, har nog lika lätt för det sorglösa som det sorgliga, vette sjutton hur man blir som man blir. Skyller på mitt danska påbrå ❤

  BamseKram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s