Söndag och hemma igen

Svårt att kortfattat beskriva en hel vecka så jag magasinerar det mesta inne i hjärnan. Att komma hem blev igår endast att slänga all packning på hallgolvet och inta soffan med Bamse bredvid mig. Vi sov, helt utslagna i två timmar. I riktiga bingen före 22-snåret och idag känns det någorlunda stabilt. Sammanfattningsvis har min bortavaro inneburit gemenskap, kärlek, uppskattning, givande och tagande och litterär historia – loppis och familjeband som sluthändelse under det sista dygnet.

Vad som uppfattas tydligast idag är tystnaden. Ganska behaglig men skulle kunna vara utan den. Absolut. Gemenskapen vid frukostbordet är upplyftande för mitt vidkommande. Det är något som jag saknat och fortfarande saknar. Men det går att vänja sig.

Att finnas till för någon annan och finnas i deras tankar räcker långt. Det avslöjades även för en stund sedan när telefonen ringde och vederbörande påminde om att det kanske var dags att ta itu med en gammal idé hon hade för många år sedan. För närvarande turnerar hon ensam men jag förstår att det blir lite tröttsamt, trots glädjen det ger henne. Hon är faktiskt äldre än vad jag är. Still going… s.a.s. Vi kunde konstatera att ute på landsbygden tas evenemang emot med öppna händer medans inne i stan är det nästan omöjligt att få respons på samma sätt. Om det betyder att stadsbor är bortskämda vet inte jag, men det är ett faktum. Fler utbud förstås så det går att välja och vraka.

Nej, det här går inte. Har inget klia i fingrarna och tydligt att orden där inne inte vill forma sig som jag har lust med. Får ta och hämta mig ytterligare från världen utanför.

🙂

En reaktion på ”Söndag och hemma igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s