Specialisten

En härlig kvinna. Norska. Yrkesstoltheten lyste om henne. Humor – varliga händer – effektiv – positiv.
Bamse protesterade trots de goda vitsorden, men fick genomgå ytterligare en operation u-t-a-n bedövning. Två gånger under samma dag. Den första operationen var han nerdrogad och borta från mig i 8 timmar. Vid op 2 var jag med hela tiden och själva ingreppet gick på en halvtimme. Väntan blev lite lång förstås men från 18.00 till 20.30 tog det sammantaget. Kanske det är lite vanskligt att droga en liten hund två gånger samma dag. Vad vet jag. Men… stackars liten, tyckte jag förstås. Tänk att ha ett skalpellblad krafsande i ögat … hujedamej.
Hemgångsråd på ett A4 med ingående förklaringar och återbesök nästa vecka.

Hon förmedlade något som jag själv använt i mitt medicinska utövande på fötter. ”Jag har sett myyyyycket värre”. Det gav mig förtröstan om att – då så, som jag en gång ville att mina patienter skulle känna.

Hur som helst så slocknade Bamse redan på vägen hem. Gjorde honom sällskap i soffhörnan någon timme innan han fick tillåtelse att krypa under täcket hos mig. Något jag inte är så förtjust i, men dagen till ära så. Han älskar detta och det är klart – värme, närhet, mörker och möahaööö – fästingar. Trots att han nagelfars ordentligt så går det hur lätt som helst att missa någon liten rackare.
En natt för ett tag sedan så var det en sådan som hade utflykt under täcket, trots att inte Bamse var där. Kom förmodligen spankulerande uppför mina ben och när jag drog upp benen mot magen för att ändra ställning klämdes kraken fast i magfläsket. Nöjd förstås men han hann bita först på benet och sen när han försökte borra sig in i magfläsket började det klia och då… upp ur bingen som ett jehu och jag fick tag i den lille saten. Envist försökte han klamra sig fast men till slut gav han upp. Han fick fortsätta sin resan genom höghusets avloppssystem. Kliandet lämnade han efter sig som en avskedspresent.

😀

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s